in

Українці Неаполя вітали Папу Франциска

   Папа Франциск зустрівся із вірними у Помпеях і Неаполі. Послухати понтифіка зібралося близько 100 тисяч місцевих мешканців, серед яких і численна кількість українців.

Першим етапом цієї одноденної пастирської поїздки стало відвідування церкви Пресвятої Діви Марії Розарію, де Папу рано вранці зустріла багатотисячна юрба вірян. Святіший Отець помолився біля образу Богородиці, а потім вимовив «Мале прохання», складене в 1883 за текстами блаженного Бартоло Лонго, який і доставив чудотворний образ в цей храм.

Папа привітався з богопосвяченими особами, священиками, волонтерами та іншими особами, що виконують своє служіння у санктуарії та інших структурах, з ним поєднаних, поблагословив хворих, зібраних у санктуарії, а наприкінці, під оплески присутніх, як вияв набожності та довір’я, привітав та поблагословив десятки тисяч вірних, зібраних перед санктуарієм, які молились протягом усієї ночі, очікуючи прибуття Вселенського Архиєрея.

Серед безмежного моря прапорів, якими вітали Папу в Помпеї, майоріли також і численні українські прапори, адже тут, як і в усьому регіоні Кампанія, існує численна українська громада,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.

Вірні УГКЦ збираються на богослуження в санктуарії, в каплиці святого Джузеппе Москаті, церковну очолює о. Андрій Євчук, а в душпастирській праці допомагають та опікуються недільною школи Сестри Згромадження Пресвятої Родини.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Дипломи про освіту, які звільняють від іспиту на інтеграцію

Римський марафон під жовто-блакитними прапорами