in

Давид Дробот – надія італійського плавання

   Син україїнських іммігрантів, після перемоги на регіональних змаганнях із плавання у Вальтелліні, мріє про участь у Олімпійських іграх 2024 в Римі

Українська імміграція в Італії є відносно молодою, активний приїзд почався років 20 тому, але діти нашої молодої спільноти уже починають робити внесок у розвиток італійського суспільства.

Один з них Давид Дробот, плавець школи Rari Nantes Sondrio, який переміг у регіональних змаганнях у Валтелліні.

Батьки Давида переїхали до Італії в 2001 році, натхненні величезним бажанням побудувати гідне майбутнє. З початку працювали в сільському господарстві на Калабрії, у Неаполі згодом переїхав на північ Італії у Вальтелліну.
Сім’я забрала в Італію свого першого сина, а далі на світ з’явився маленький Давид. Їх старання не минули даремно: свої заощадження, вони вклали у купівлю квартиру в Сан-П’єтро Вербенно. Юлія продовжує працювати доглядальницею, а у вихідні дні зайнята у зеленому туризмі, в той час як Олександр працює в невеликій будівельній компанії.

За пропозицією тата, захопленого підводним плаванням, Давида почав ходити у басейн у Сондріо. З перших місяців він почав перевершувати своїх товаришів, аж до перемоги у провінційних змаганнях на запливі на 100 і 200 метрів у вільному стилі серед початківця категорії В.

У маленького плавця є велика мрія: Давид хотів би взяти участь в Олімпійських іграх 2024 в Римі, змагаючись в Італію. Бажаємо йому досягнути задуманого!

Стаття італійською ТУТ

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Російсько-Український конфлікт: Геополітика нового (без)ладдя

Італія стала суперницею України у боротьбі за участь у Євро-2016