in

Український коньяк підкорив італійську Верону

   Близько 50 експертів з усього світу високо оцінили смакові якості шустівських коньяків на головній винно-коньячній виставці Європи Vinitaly-2015 у Вероні

Цього року всесвітній форум зібрав понад 15000 міжнародних покупців з 140 країн світу і 2600 журналістів – повідомляє Еспресо ТБ

У рамках виставки відбулася дегустація шустівських коньяків – так званий тестінг, який викликав великий інтерес серед міжнародних сомельє, журналістів, закупівельників і винних критиків. На суд експертів були представлені українські коньяки виробництва Одеського коньячного заводу: “Шустов 5 зірочок”, “Чайка”, “Десна” та “Ювілейний”.

Дегустатори одностайно відзначили українські коньяки за багатство смаку і яскравий витончений характер. Безперечним фаворитом дегустації став коньяк “Шустов 5 зірочок”. Експерти високо оцінили його за м’якість, букет з нотами екзотичних фруктів і прянощів, а також післясмак з тонами ванілі та цитрусових.

Олівер Жу, заступник головного редактора порталу vinehoo.com (Китай): “У смаку проявляються квіткові ноти. Це делікатний зразок з приємним післясмаком”.

Ліліан Кардинал, сомельє винної школи In Vino Veritas (Канада): “В ароматі відчуваються ненав’язливі ноти тютюну, сушена груша і цитрусові. М’який, комплексний зразок”.

Стефано Тесі, винний журналіст (Італія): “У букеті – екзотичні фрукти, пряні нотки, в післясмаку відкриваються солодка ваніль і цитрусові”.

Також експерти високо оцінили коньяк “Чайка”. Дегустатори відзначили його за приємну ароматику з нотами інжиру, апельсина і дуба, делікатний смак, ноти витримки і приємну солодкість в післясмаку.

Джанкарло Монтальдо, виконавчий директор Barolo and Co. (Італія): “В ароматиці цього зразка виступають ноти інжиру, зацукрованого апельсина і дуба, делікатний смак. У післясмаку – бочка і приємна солодкість”.

Жанна Меппелінк, винний консультант, журналіст (Нідерланди): “Елегантний зразок з нотами кураги і мигдалю в смаку. Відчуваються відтінки підв’ялених фруктів в м’якому тривалому післясмаку”.

Гідні оцінки міжнародних сомельє, журналістів, закупівельників і винних критиків в черговий раз підтвердили високу якість справжніх українських коньяків і їхній безперечний експортний потенціал. На Vinitaly-2015 Україна отримала можливість відкрити свої справжні коньяки для нових ринків та презентувати їх широкому колу експортерів на одному з найавторитетніших винно-коньячних майданчиків світу.

Довідка: Одеський коньячний завод входить до складу найбільшого міжнародного алкогольного холдингу Global Spirits. Це найстаріше коньячне підприємство, засноване в 1863 році. На українському ринку продукція заводу представлена брендом “Шустов”, а також коньяками “Чайка”, “Десна”, “Аркадія”, “Ювілейний”. Коньяки виробляються за класичною французькою технологією – включаючи дистиляцію власних коньячних спиртів і їхню витримку в дубових бочках. Заводу належить найбільший в Європі парк дубових бочок – більше 15 000 одиниць.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Суд над Кернесом перенесли: мер лікується в Італії

Голос України почули в Горгонзолі