in

Абсолютним чемпіоном Італії з пауерліфтингу став українець

   У Боргосесія, що у провінції Вертічеллі (Ломбардія) відбувся італійський чемпіонат жиму лежачи. Участь у ньому взяли 115 атлетів, віком від 12 до 69 років з усієї Італії. Серед переможців чемпіонату – українець Любомир Мосейчук.

Перемоги наших хлопців приємні як на фронті, так і на спортивній ниві.
Абсолютним Чемпіоном Італії з пауерліфтингу (силового триборства) у ваговій категорії 89 кг. став Любомир Мосейчук, з Коломиї.

Спортивну кар’єру він розпочав у 16 років. В Україні виконав норматив Майстра спорту, займався і тренував хлопців у коломийському ЖДК.

Життя склалося так, що мусів покинути Україну, приїхавши працювати в Італію, проте не розпрощався зі спортом. Уже невдовзі, у 2011 році він став срібним призером Чемпіонату Італії по жиму лежачи у ваговій категорії до 89 кг.

У 2012-му виборов срібло на Чемпіонаті Світу у Франції. Потім були перемоги на регіональних і національних змаганнях. У 2013 році став незаперечним чемпіоном на відкритому турнірі в Україні з жиму лежачи у файному місті Тернопіль. Свою перемогу спортсмен присвятив дружині – тернополянці.


За підсумками 2013-2014 років Любомир був нагороджений званням “Кращий спортсмен року Італії”.  
Коли збирався на змагання у місто Боргосесія, 6-річний син Давидко попросив: “Татку, привези мені величезного кубка!” Як же міг батько не порадувати сина – блискуча перемога і як результат Абсолютний Чемпіон Італії з пауерліфтингу. ВІТАЄМО!!!!!

Марія Підодвірна-Щур

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 1]

На Сицилії затримали українців, які займалися контрабандою мігрантів

Екс-українку засудили за ненавмисне убивство