in

Уряд готує міні-легалізацію

Легалізуватися зможуть доглядальниці за людьми, яким виповнилося 70, та за неповноправними. Однак дискусія ще триває
Планують легалізацію лише доглядальниць за перестарілими та хворими неповносправними людьми, на яких подано запит за «Декретом флуссі» в цьому році. Такої можливості позбавлені домогосподарки, няні та працівники, зайняті в інших секторах.

Пропозиція надійшла від міністра праці Мауріціо Сакконі та міністра рівних прав Мари Карфаньї. Її розгляне Парламент цього місяця, а відтак документ має шанси стати законом. Звичайно, це трапиться, якщо вдасться переконати міністра Роберто Мароні – опонента будь-яких видів санаторії. Згідно з першим текстом законопроекту, роботодавці, старші за сімдесят років, або неповносправні, які подали запити на приїзд іноземних працівників до 31 травня 2008 року, матимуть можливість подати відділу імміграції довідки про стан здоров’я та інші документи. Їх запросять для підписання робочого контракту разом із працівником, а згодом вони зможуть подати запит на отримання дозволу на проживання.

Таким чином, мова йде про міні-санаторію, враховуючи що з 700 тисяч запитів, поданих у 2008 році, лише кілька тисяч відповідають реквізитам, затвердженим урядом. Тож проблеми інших сотень тисяч нелегалів, які працюють в Італії залишаться нерозв’язаними.

Наразі питання залишається відкритим, передусім тому, що законопроект повинен бути затверджений Парламентом, а депутати та сенатори можуть суттєво підкоригувати його зміст. Якщо вони дотримуватимуться плану роботи, то остаточного вирішення питання слід очікувати до кінця липня. Щоб оперативно дізнаватися про всі новини імміграції, відвідуйте сайт: www.stranieriinitalia.it.

 

Ельвіо Паска, переклад Маріанни Сороневич

24 July 2008

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Вибори в Італії 2007: уроки, які варто врахувати

Генеральне консульство України в Неаполі офіційно відкрите