in

У Києві виступить італійський скрипаль-віртуоз Стефано Монтанарі

   Всесвітньо відомий скрипаль і диригент відкриє Перший фестиваль італійського музичного бароко Italia Festival Barocco.

На відкритті фестивалю Стефано Монтанарі виступить разом зі знаменитим ансамблем Accademia Bizantina.

Записи ансамблю зі Стефано Монтанарі отримали престижні міжнародні премії, в тому числі Midem і Diapason d’Or. Сам музикант виступає з концертами в багатьох країнах світу. Зокрема, великий резонанс в медіа викликали його спільні гастролі з Австралійським Бранденбурзьким оркестром.

Стефано Монтінарі закінчив Музичну академію Флоренції за класами скрипки та фортепіано, отримав ступінь магістра мистецтв у камерному виконавстві. Продовжив навчання в Консерваторії італійської Швейцарії у Лугано. Спеціалізується на автентичному виконавстві.

З 1995 року – концертмейстер ансамблю Accademia Bizantina (Візантійська академія) під керівництвом Оттавіо Дантоне. Є також концертмейстером ансамблю Joachim Quartet, що спеціалізується на музиці XVIII-XIX століть.

Співпрацює з видатними колективами, що виконують старовинну музику – зокрема, з Крістофом Руссе та його ансамблем Les Talens Lyriques (Ліричні обдарування), з ансамблями Кончерто Кельн і Аріон (Монреаль).

Записувався на лейблах Foné, Frequenz, Denon, Opus 111, Erato, Virgin, Tactus, Astrée, Thymalus, Simphonya, Bottega Discantica, Decca, Oiseau Lyre і Naïve. Його запис сонат і партит Баха були видані італійським музичним журналом Amadeus.

Нагадаємо, фестиваль Italia Festival Barocco відбудеться в Києві з 23 жовтня по 4 листопада 2014 року. У його рамках заплановано 12 заходів (концерти, майстер-класи, лекції), в яких візьмуть участь близько 30 італійських виконавців. Музиканти виконуватимуть інструментальні твори та оперні арії, які протягом століть залишалися в тіні шедеврів XIX-XX вв.

Фестиваль організований з нагоди головування Італії в Європейському Союзі посольством Італії та італійським інститутом культури в Україні у співпраці з Міністерством культури України.

http://ua.korrespondent.net/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Український тенісист переміг на змаганнях у Бреші

Італія відмовиться від “Південного потоку” у разі подорожчання проекту