in

Відкрити для себе Мілан

   Часто Мілан вважають нетиповим для Італії містом – цікавим для шопігну, але сірим і нудним для туристів. Там цікаво лише гламурним дівчаткам, які злітаються в Мілан на розпродажі відомих брендів – стверджують розбалувані культурною спадщиною інших міст та містечок. Все ж, Мілан пропонує зацікавленому туристу безліч принад, окрім можливості поповнити гардероб.

Місто Мілан-це друге за величиною та найбільш економічно розвинене місто Італії. Тут ви можете знайти людей з усіх італійських провінцій та багатьох країн світу.

Місто було засновано у IV столітті до н.е. кельтськими племенами, згодом завойовано Римською Імперією, надалі варварами, племенами Сфорца, іспанцями, французами, Австрійською Імперією аж до XIX століття, коли Мілан було об’єднано у Королівство Італії та розпочато його розвиток, особливо в сфері економіки та промисловості.

У Міста складна історія – його двічі руйнували майже вщент, але мешканці терпляче відновлювали своє місто. Можливо тому його важко сприймати як єдине ціле – він розпадається на різні шматочки – тут сувора готика, тут веселе бароко або стримана класика. Напевне, тут варто прожити хоча б тиждень-два, щоб ці картинки склалися в одну – в панораму величного італійського міста.

Хибно вважати це місто менш важливим в плані історії та мистецтва; Мілан – це місто, де минуле зустрічає сучасність. Його сучасний дух урівноважено з минулим завдяки своїм відомим шедеврам мистецтва та архітектури, таким як Міланський Собор (що є третім за величиною у світі).

Дуомо – велич готики

Взагалі, словом “дуомо” називають в Італії всі кафедральні собори, які є майже в кожному великому місті. Найвідоміші з них – Міланський та Флорентійський. Певно, важно знайти більш різні споруди, зведені для спільної мети.

Міланський Дуомо будували за часів розквіту готики – в епоху Середньовіччя. І хоч тривало будівництво не одне століття, майстри чітко дотрималися обраного стилю. Собор вміщає 40 тисяч людей – він справді величезний, прикрашений двома тисячами статуй і стометровим шпилем. Та завдяки білому мармуру, з якого він збудований, міланський Дуомо ззовні зовсім не схожий на своїх готичних “братів” – таких суворих і похмурих. А от зсередини він більш стриманий і темний. Може тому більшість туристів поспішають піднятися на дах – прогулянка серед білосніжних химерних статуй може захопити на кілька годин. А уявіть лише, який звідти краєвид на місто!

Столиця шопігну

Впродовж дня ви можете відвідати художні місця або просто пройтися по магазинах у районі «fashion district», де представлені всі найвідоміші імена світу моди.

А ви знали, що саме в Мілані у 1877 році був збудований перший торговий центр у світі? Це славнозвісна галерея Віктора Еммануїла ІІ, яка працює і сьогодні. Саме до неї щодня прямують модниці з усього світу. Навіть якщо ви не плануєте шопінгу, я все одно раджу вам пройтися галереєю і обов’язково зайти в кав’ярню, в якій бував сам Джузеппе Верді!

Ла Скала – п’ядестал театрального та оперного мистецтва

Ще одної культової міланської споруди – оперного театру Ла Скала. Сезон в ньому триває з листопада до липня. Тих, хто бачив розкіш архітектури Львівського чи Паризького оперного театру, може здивувати скромність фасаду Ла Скали. Проте це не позбавляє його претижності чи рівня артистів, які там виступають ні на долю.

Навіль’ї

Ввечорі можна відвідати місця, де влаштовують чудові аперитиви у одному з численних кафе у Навільї, кварталі, що відвідують люди мистецтва, місце колишнього Міланського порту.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

З 1 березня змінюються правила в’їзду громадян Росії в Україну

“Туман”, оповідання Лесі Олендій