in

Журналістка з Італії зняла фільм про Революцію гідності

    Італійська журналістка Лоредана П’янта зняла документальний фільм про Революцію гідності в Україні. Її роботу “Білий Майдан” вже презентували у кількох містах Італії.

Про це повідомляє Новини діаспори з посиланням на DW.de.

“З початком подій на Майдані у нас в “Польському коті” (назва польського культурного клубу в Турині, власником якого вона являється – ред.) почали збиратися українські студенти – обговорювати події в Україні, збирати гроші для Майдану, організовувати групи в соцмережах. Я наблизилася до їхнього кола. Там була активістка Аліна, яка багато розповідала мені про події революції”, – сказала вона, розповідаючи про виникнення задуму фільму.

За її словами, спочатку в неї склалося хибне уявлення про Майдан, але потім після побаченого її думка змінилася.

“Коли я побачила Майдан, він був музеєм під відкритим небом. Туди приходили люди вшанувати недавно загиблих. Це було дуже зворушливо. Нічого спільного з тим, що я уявляла. І маса людей, які хотіли спілкуватися з журналістом, розповісти про свій біль і мрії про краще. Такі ж люди, як я, звичайні, опинилися там, бо хотіли змінити свою країну. Це було одкровенням”, – поділилася журналістка.

Промоційний ролик фільму ТУТ

Лоредана зазначила, що хоча стрічка про Майдан триває 50 хвилин, але “так багато приголомшливих історій туди не увійшло”.

При цьому італійка після поїздки до України винесла для себе два уроки.

“Професійний полягає в тому, що журналісту, який пише про події в якій-небудь країні, потрібно там побувати! Мої колеги часто пишуть про українську революцію ті речі, які не відповідають дійсності просто тому, що ніколи в житті там не були. А друге – це приголомшлива людяність українців, той рівень підтримки, розуміння, безкорисливості, який я бачила на Майдані, – розповіла вона.

За словами П’янти, найдорожчим відгуком на її фільм – від української журналістки, яка підкреслила: “Як неукраінка змогла так правильно розповісти про Майдан”.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Amber Light 2015: Європа починає полювання на нелегалів

Вірш Мамі Лідії Ковальчук