in

У конкурсі на меморіалізацію Революції Гідності переміг італійський проект (ВІДЕО)

    На Майдані Незалежності оголосили результати міжнародного відкритого конкурсу, оголошеного ще торік, щодо створення меморіальної території подій Революції Гідності, передає 5 канал.

У першій номінації під назвою Громадський простір Майдану перемогли архітектори з Тайваню. Їхня ідея полягає у масштабному озелененні центру столиці та реорганізації руху на Хрещатику: зокрема, планують зменшити кількість автомобільних смуг.

Друга номінація – меморіалізація Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної сотні. У цій номінації перемогу виборов італійський проект. Його ідея – перетворення колишньої Інститутської вулиці на сквер, в якому висадять червонолистні клени. Кожне дерево буде своєрідною присвятою загиблим героям.

Третя номінація стосується трансформації Українського Дому на оновлений культурний центр, тут проект-переможець створили вже київські архітектори. Четверта номінація – побудова Музею Свободи, або ж Музею Майдану. Щоправда, у цій категорії першого й другого місця не надали нікому, за основу ж візьмуть проект бронзових переможців – це створення частково підземної експозиції на території вулиці.

“Основна ідея – це на місцях загиблої Сотні Небесної висаджуються дерева, краснолисті. І для того, щоб вони росли, робляться такі пластичні, назвемо їх – рабатки. Можливо, прізвища будуть нанесені, розміщені плити з прізвищами загиблих героїв. Можливо, дерева будуть знизу підсвічуватися точковим світлом, це буде дуже красиво, коли ось це все буде підсвічено знизу”, – прокоментував результати конкурсу Сергій Целовальник, головний архітектор Києва, член міжнародного журі.

 

 

————————————-

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: еміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з еміграційних справ.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Mіжнародний конкурс в Неаполі нагородив українську поетесу з Нововолинська

В українській школі “Престиж” у Римі відбулись випускний бал та Свято останнього дзвоника 2015