in

Амністії та флуссі за новими правилами

   Опубліковано новий закон про роботу який зокрема дає більше шансів на легалізацію тим, хто подав запит у 2012 році.

Декрет флуссі

Відтепер родини, що шукають покоївку або компанії, які потребують працівників, повинні продемонструвати, що вони намагалися знайти підлеглого серед безробітних (італійців чи іммігрантів), перш ніж запрошувати його з-за кордону.

Перед тим, як подавати іменну заяву на приїзд іноземного працівника з-за кордону за декретом флуссі, слід перевірити у Центрі зайнятості наявність безробітних, що уже перебувають у країні. Насправді цей пункт уже передбачено в Єдиному законі з імміграції, та до цього часу він був лише формальністю. Після прийому запиту, його направляли до Центру зайнятості, який протягом двадцяти днів поширював інформацію про вільне робоче місце. У тому випадку, якщо ним зацікавлювався місцевий безробітний, про це повідомляли роботодавцю. Однак фірми і сім’ї наймали працівників з-за кордону, оскільки в більшості випадків вони насправді уже жили і працювали в Італії нелегально.

Професійна підготовка

Змінюється програмування приїзду в країну тих, хто бажає навчатися на курсах професійної підготовки або стажування. Тепер кількість вільних місць встановлюватимуть кожних три роки до червня. До того часу, поки вийде перший декрет за новим законом, консульства видаватимуть в’їзні візи за попередніми нормативами та без чисельних обмежень.

Легалізація

Хороші новини для тих, хто подавали заявки на останню легалізацію. Зокрема для робітників, що ризикували отримати відмову через невідповідність реквізитів їх роботодавців (наприклад, розмір доходу) або їх відмову підписувати робочий контракт.

Якщо заявку було відхилено виключно «з причин, пов’язаних з роботодавцем», але тисяча євро одноразового внеску, заборгованості з податків і зборів було сплачено; працівник може довести свою присутність в Італії, принаймні, з 2011 року; йому видаватимуть «дозвіл на проживання для пошуку праці». Цей дозвіл буде дійсний протягом одного року, та у випадку укладення контракту із новим роботодавцем конвертуватиметься у дозвіл на роботу.

У випадках, коли трудові відносини закінчуються до завершення легалізації, з причини звільнення за ініціативою роботодавця чи робітника, працівник отримає дозвіл для пошуку роботи; або безпосередньо для найманої праці, у випадку укладення нових робочих стосунків. У будь-якому разі він зобов’язаний оплатити належні збори та податки.

Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Гондольєри кілька мов знають. Ціни не збивають…

Водія, через якого в Угорщині загинули українські заробітчани, взяли під варту