in

Ті хто очікує легалізацію можуть без обмежень користуватися послугами лікаря

   Введено новий порядок реєстрації у Національній службі охорони здоров’я. Стати на облік до лікаря можна із квитанцією про подачу заяви на легалізацію.

Більш ніж через рік після подачі заявок на легалізацію, велика кількість іноземців так і не отримали відповіді по їх справі. Тепер, однак, їм надано можливість зареєструватися у Національній службі охорони здоров’я (SSN), на однакових умовах із іммігрантами, що легально проживають в країні.

Насправді проблему вже було розглянуто, восени минулого року, коли Міністерство внутрішніх справ постановило: усі, хто очікує на легалізацію повинні обов’язково зареєструватися у Національній службі охорони здоров’я, на тих же умовах, що й інші іммігранти. Проте тоді не було розроблено конкретних реєстраційних процедур.

Тим часом розгляд заявок затягується.Ті, хто чекають відповіді, надто довго залишаються в підвішеному стані. Це ж стосується й реєстрації у SSN. Тому Міністерства внутрішніх справ та охорони здоров’я, разом з податковою інспекцією, “дали можливість повною мірою користуватися правом на охорону здоров’я”-  йдеться в циркулярі.

Іноземець повинен з’явитися в місцевий орган охорони здоров’я (ASL) із квитанцією про подачу заявки на легалізацію. Оператор зареєструє його у SSN і призначить домашнього лікаря. Для цього він скористається тимчасовим фіскальним кодом, який вже повинен бути в комп’ютерній системі. Якщо цього коду призначено ще не було, працівник повинен звернутися для уточнень в найближчий відділ податкової інспекції.

Після реєстрації SSN, іноземцю видадуть тимчасову електронну медичну картку. Її замінять на постійну після завершення процедури легалізації.

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Як “Справа Кличка” відіб’ється на українцях за кордоном

Три сотні італійців переїхали жити на Тернопільщину: Борщу і сала не їдять, але вчать українську мову. ВІДЕО