in

Якими документами підтверджується громадянство України ?

   Перелік документів, що підтверджують громадянство України, визначає стаття 5 Закону України “Про громадянство України”.

Громадянство України за кордоном і під час перетинання державного кордону України підтверджує паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Паспорт оформляється: громадянам України, які постійно проживають за кордоном, при досягненні 16-річного віку за їх особистим клопотанням (клопотанням їхніх законних представників) про одержання паспорта, поданим до дипломатичних представництв чи консульських установ України за кордоном особам , які проживають за кордоном і в установленому законодавством порядку набули громадянство України, – дипломатичними представництвами чи консульськими установами України за кордоном.

Документом, що підтверджує громадянство України, є проїзний документ дитини.
Документом, що підтверджує громадянство є посвідчення особи моряка, посвідчення члену екіпажу.
Документом, що підтверджує громадянство України, є посвідчення особи на повернення в Україну. Посвідчення дає право громадянинові України, який постійно проживає в Україні, на в’їзд в Україну у разі втрати або псування під час перебування за кордоном паспорта громадянина України для виїзду за кордон або зазначених вище документів.

Службова особа консульської установи України, відповідальна за видачу посвідчення, визначає термін його дії, виходячи з реальної можливості повернення пред’явника посвідчення в Україну. Термін дії посвідчення може бути продовжено в разі хвороби, нещасного випадку та з інших поважних причин.

Для отримання посвідчення громадянин України має подати особисту заяву. Посвідчення на повернення в Україну видається лише після підтвердження особи та її громадянства компетентними органами України за місцем постійного проживання в Україні.

http://www.ukrconsul.org/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Зміни у законодавстві щодо добровільної сплати єдиного внеску та відшкодування пільгових пенсій 13 травня 2013

Реальні та віртуальні друзі, зустріньмося на святкуванні Дня Матері у Римі!