in

Учасники Євро-2012 не хочуть жити в Україні: 13 з 16 обрали Польщу

Тринадцять із шістнадцяти футбольних збірних країн-учасниць чемпіонату Європи з футболу 2012 року будуть жити в Польщі.

Про це пише Polska Agencja Prasowa, повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на Українську правду.

Навіть збірна Англії, яка проведе всі матчі групового етапу в Україні, місцем базування обрала Краків.

Україну, крім своєї національної команди, вибрали лише збірні Франції (Донецьк) і Швеції (Конча-Заспа).

Команди групи В, які будуть грати у Харкові та Львові, також зупиняться в Польщі. Так Нідерланди базуватися в Кракові, Німеччина – у Гданську, Данія – в Колобжегу, Португалія – в Опаленіце.

Водночас для України у цьому немає великої трагедії. Про це в коментарі Інформаційному центру “Україна-2012” заявив директор турніру в Україні Маркіян Лубківський.

За його словами, вибір тренувальних баз національними збірними-учасницями УЄФА ЄВРО 2012 не став для України великою несподіванкою. “За результатами фінального жеребкування було зрозуміло, що переважна більшість команд оселиться у Польщі. Це спричинило чимало різних чинників. По-перше, у результаті жеребкування всі збірні, які з самого початку найбільше цікавилися українськими тренувальними базами, потрапили на групові матчі до Польщі.

Так, оселитися в Україні за умови групових ігор у наших містах, планували Росія, Іспанія, Греція, Хорватія і Італія, і всі вони тепер гратимуть, і, відповідно, мешкатимуть у Польщі. На разі Росія і Хорватія не визначилися, де саме вони оселяться у червні, проте вже достеменно відомо, що їхній вибір коливається між польськими базами поблизу міст, де вони боротимуться за вихід з групи. По-друге, чимало команд задовго до жеребкування віддали перевагу Польщі, і їх вибір не змінився після 2 грудня”, – зазначив керівник Місцевого оргкомітету.

Водночас Маркіян Лубківський підкреслив, що якість тренувальних баз України – бездоганна. І вибір команд на користь польських центрів був зроблений з інших причин. “Ми не бачимо у цьому жодної трагедії. Натомість готуємося до гідного прийому армії вболівальників, які до нас завітають, адже за результатами жеребкування в Україні відбуватимуться найцікавіші матчі турніру”, – завважив Лубківський.

Директор турніру запевнив, що українські тренувальні бази використовуватимуть передусім як трансферні. Адже за правилами УЄФА, команда має прибути до місця проведення матчу щонайменше за добу до початку гри. Так, нашими трансферними базами у містах-господарях турніру скористається і Німеччина, і Португалія, і Англія, і Данія.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

78% хворих на СНІД на Закарпатті – заробітчани

Різдво в Італії – традиційне родинне свято