in

Дитяче Євро-2012 в Молдові: Україна перемагає Італію

   Фінальний матч дитячого футбольного чемпіонату «Євро-2012» між командами Придністровського регіону (команда символічно виступала під прапором України) і кишинівського дитячого центру «Дон Боско» («збірна Італії») завершився перемогою «збірної України».

«Команда дітей Придністровського регіону (віком 7-11 років), що виступала під прапором України, виграла дитячий турнір, але головне навіть не в перемозі, а в тому, що загальними зусиллями нам вдалося влаштувати дітям свято, де перемогла дружба. Вони запам’ятають його як знаменну подію, яка зближує два берега Дністра», – підкреслив посол України в Молдові Сергій Пирожков.

За першість у старшій групі (діти 12-14 років) за перемогу боролися символічні збірні Італії і Голландії. Перемогли «італійці» з дитячого центру «Дон Боско».

За фіналом дитячого чемпіонату спостерігав голова делегації Євросоюзу в Молдові Дірк Шубель.

Переможці отримали пам’ятні кубки, футболки з символікою Євро-2012 та інші призи.

Як ми повідомляли, дитячий футбольний чемпіонат «Євро-2012» був організований за ініціативи посольств України і Польщі в Республіці Молдова. Кожна з дитячих команд за умовами турніру виступала під прапорами країн-учасниць Євро-2012. До складів команд увійшли діти з малозабезпечених сімей, які не займаються цим видом спорту професійно.

Джерело: www.ukraine2012.gov.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Посла України викликали в МЗС Італії через Тимошенко

В Італії падає довіра до політики затягування пасків