in

Угоду про асоціацію з ЄС можуть підписати вже у 2013 році

Угода про асоціацію України з Європейським Союзом може бути підписана вже у першій половині 2013 року. Про це заявив керівник української перемовної групи, заступник міністра закордонних справ України Павло Клімкін, пише dt.ua.

«Ми багато спілкувалися з представниками різних країн-членів ЄС, і в цілому думка сьогодні зводиться до наступного: нам потрібно десь півроку, може, трохи більше, для технічної підготовки угоди, і після того, безумовно, політичні чинники будуть враховуватися. Технічно і політично це цілком можливо у такий термін», — сказав Клімкін.

Як повідомлялося, 30 березня керівники перемовних делегацій України та ЄС парафували текст Угоди про асоціацію, невід’ємною складовою частиною якої є положення щодо створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі. Після парафування угоди буде процес ратифікації. Це означає, що угоду мають ратифікувати всі 27 парламентів ЄС.

Нагадаємо, що у грудні 2011 року Європейський Союз відмовився підписувати з Україною вже готову Угоду про асоціацію у зв’язку з негативною оцінкою того, що відбувається у країні.

http://vidomosti-ua.com

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Тимошенко просить уряд Італії не видавати Авакова Україні

Італійка Кароліна Костнер – чотириразова чемпіонка Європи з фігурного катання