in

Підтвердження перебування на території Італії, для легалізації 2012

   Згідно постанови, виданої урядом, для отримання можливості легалізації, іноземні робітники повинні продемонструвати свою присутність в Італії принаймні з 31 грудня 2011 року, пред’явивши документи, видані «державними громадськими органами». Подаємо роз’яснення визначення “державні громадські органи”.

В Італії, та інших країнах Євроспілки, державним органом вважається установа, діяльність якої направлена на “задоволення потреб, що становлять суспільний інтерес, та не займаються промисловою або комерційною діяльністю“. Маються на увазі юридичні особи, діяльність яких фінансується та контролюється державою, або державною установою.

Нині діюча директива Dir 03/31/2004 л. 2004/18/EC, повторюючи визначення, вказане у n.1993/37, уточнює, що “державний орган” це:

а) організація створена для задоволення конкретних потреб, що становлять суспільний інтерес, та не мають промислового або комерційного спрямування;

б) організація, що має статус юридичної особи;

в) організація, діяльність якої фінансується місцевими органами влади або іншими органами громадського права, підлягає контролю цими установами. Або якщо більш ніж половина членів адміністрації призначається державою, місцевими органами влади або іншими органами публічного права.

Отже, згідно із визначенням поняття «державна громадська установа», для підтвердження присутності на території Італії, дійсної для легалізації 2012 не підходитимуть, наприклад, квитанції про здійснення грошових переказів, бо вони були видані комерційними установами, так само як і довідки приватних лікарів, тощо.
В той же часвважатимуться дійсними будь-які квитанції, чи довідки про відвідання державних лікарів, медичне посвідчення STP, можливо квитанції оплати консульських послуг, непродовжений дозвіл на проживання, штрафи у громадському транспорті, тощо.

Тим, хто не володіє подібною документацією, слід зачекати виходу міністерського указу, що надасть роз’яснення та уточнить умови і способи легалізації, та можливо спростить вимоги до іноземців. Її публікацію слід очікувати найближчим часом.

Як уже повідомлялося раніше, заяви на легалізацію працівників прийматимуться з 15 вересня по 15 жовтня відповідно до процедури, яка незабаром буде визначена міністерським указом.

Робочі стосунки нелегала повинні тривати щонайменше 3 місяці до вступу Постанови уряду в дію, тобто, принаймні з 9 травня 2012, а працівник повинен довести присутність на території Італії принаймні з 31 грудня 2011 року.


Про інші умови легалізації читайте тут:

 

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Як заробітчанські гроші руйнують людські долі…

В Україні може повторитися фінансова криза 1998 року?