in

Загальний перепис населення 2012 Муніципалітети шукають «зниклих» іноземців

   У цьогорічному переписі населення в Італії не взяло участь 800 тисяч іноземців. Злісне ухиляння від каратиметься штрафом

На початку 2011 року в Італії було прописано чотири із половиною мільйони осіб, що походять із третіх країн. Та лише три мільйони та сімсот тисяч із них взяли участь у Загальному переписі населення та помешкань
За пошук «зниклих» іноземців взялися муніципалітети. Зараз за адресами прописаних у комуні проходять працівники муніципальної поліції, нагадуючи про обов’язок, та пропонуючи бажаючим свою допомогу в заповненні бланків. Не очікуючи їх приходу ви можете звернутись у спеціальні пункти при муніципалітетах, які нададуть вам безплатну допомогу.

Цьогорічна участь у переписі – встановлений законом обов’язок, який також розповсюджується на іноземців, що тимчасово чи постійно проживають в країні. Якщо громадяни не заявлять про фактичне проживання за місцем прописки, їх знімуть із реєстру анаграфічного центру. Для іноземців це може мати серйозні наслідки, наприклад розриваючи постійну прописку, зменшується кількість років, потрібних у майбутньому для подачі заяви про набуття італійського громадянства.

Нагадуємо. Злісне ухиляння від участі у переписі населення, або навмисна подача неправдивих даних, карається штрафом від 206 до 2065 євро. Адміністративне покарання застосовуватиметься лише за умови, якщо громадянин настійливо відмовлятьметься від асистенції оператора та не відреагує на письмове попередження.

Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

МЗС перевіряє, чи є серед жертв землетрусу в Італії українці

Україна напередодні Євро 2012 очима італійських ЗМІ