in

Соціальна підтримка сім’ї в Італії у 2015-2016 році

    Розмір та реквізити для отримання економічної допомоги для сім’ї в Італії (assegni per il nucleo familiare) змінюється щороку. Її можуть отримати як італійці, так й іноземці.

INPS переглянув ліміти прибутків і відповідні суми допомоги, адаптувавши їх до незначного збільшення вартості життя. Нові розміри набудуть чинності з 1 липня 2015 по 30 червня 2016. Скачати їх у таблицях можна тут.

Допомога призначена для найманих працівників, пенсіонерів та працівників у певних категорій працівників за контрактом (наприклад для координованих постійних фрілансерів, фрілансерів зареєстрованих в окремому реєстрі INPS). Громадянство працівника значення не має, важливо щоб розмір прибутку сім’ї не перевищував певного порогу.

Як подати заяву на отримання, спитаєте ви?
Більшість найманих працівників повинні представити заяви безпосередньо роботодавцям, які виплачуватимуть допомогу разом із зарплатою від імені держави. Домашні працівники (прислуга, вихователі, няні …) і працівники сільського господарства повинні звернутися в INPS.

Стаття італійською на Stranieriinitalia.it

Переклад Маріанни Сороневич

____________________________________

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з імміграційних справ.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Муза приходить у тиші

Оплата заяви про набуття італійського ромадянства за новою процедурою