in

Десята річниця «Української газети»

   Щиро вітаємо усіх читачів із ювілейною річницею від дня заснування нашої газети

Дорогі читачі, січні 2015 року нашого видання святкує 10 річницю першого виходу у світ.

«Українська газета» заснована видавничим домом «Іноземці в Італії», який випускає ряд місячників на різних мовах світу в 2005 році. За цей час її наклад зріс від 15 до 23 тисяч примірників. Це – єдина україномовна газета на теренах Італії із редакцією в Римі, та найбільша у Європі.

З першого номера УГ була відвертою, об’єктивною та тематично багатогранною. Визначальним пріоритетом у редакційній роботі є інформаційна підтримка українців, які обрали Італію своїм новим домом. Її архів є своєрідним часописом основних подій діаспори на Апеннінах.

Газету не створює типова організація із спеціалізованими відділами та багатьма журналістами. Працюючи над нею доводиться бути майстром на усі руки: і писати, і верстати, і новини підбирати, а крім того відповідати на питання і прохання українців, яким на чужині звернутися більше нема куди.

За 10 років існування видання міняло формат, кількість сторінок, та незмінною залишалася його періодичність: новий номер щомісяця надходив у руки читачів. Для багатьох воно стало не просто джерелом інформації, а справжнім другом на чужині. Не слід недооцінювати, чи сприймати як належне, можливість отримувати газету безкоштовно. Слід брати до уваги, що за цим стоїть велика праця усієї редакції, адже ми не отримуємо жодних дотацій ні від Італії, ні від України.

Ми приділяємо велику увагу життю спільноти, роз’ясненню італійських законів та нововведень, неодноразово ставали засобом комунікації італійських та українських державних органів із мігрантами, які проживають, чи бажають приїхати в країну. Зокрема, у співпраці із рядом державних установ та міністерств видано україномовні довідники та проведено інформаційні кампанії. Газета співпрацює із Посольством України в Італії та розповсюджується через його консульські представництва в Римі, Мілані та Неаполі.
У липні 2008 року було відкрито веб-сайт www.gazetaukrainska.com, та її сторінки у різних соціальних мережах, які щодня відвідують тисячі користувачів з різних кінців світу.

Протягом усього часу читачі приймали активну участь у формуванні контенту видання, ділячись життєвими історіями, надсилаючи вірші та новини із регіонів. Я вдячна усім дописувачам, передплатникам за підтримку і допомогу, за живе спілкування і «підігрів» творчого неспокою. Хочеться окремо подякувати професійним журналістам-н’юзмейкерам Марії Гайдай, Оксані Канарчик, Христині Заник, Оксані Навроцькій, а передусім – Ігорю Гулику, видатному львівському журналісту, який працював зі мною у перші роки виходу УГ.
Маю надію, що ви й надалі залишатиметеся активними читачами і передплатниками та запрошуємо стати голосом громади вашого регіону, надсилати статті та долучитися до написання літопису життя українців в Італії.

Ваша,

Маріанна СОРОНЕВИЧ,
Головний редактор
«Української газети»

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Неаполь: поліція виявила великий цех фальшивомонетників

У Сирії звільнено італійських заручниць