in

Мантуя стане культурною столицею Італії у 2016 році

Суперниками Мантуї за право називатися культурною столицею країни стали Аквілея, Комо, Парма, Піза, Сполето і інші італійські міста.

 

Про це заявив мер міста Mattia Palazzi, повідомляє італійське видання Gazzetta di Montova.

«Це дуже несподівано, хоча Мантуя дійсно дуже красива. Перемога принесе нам не лише мільйон євро, а й міжнародне визнання. Ми постараємося відкрити свої двері всьому світу і інвестуємо гроші у відновлення пам’яток”, – прокоментував перемогу мер.

Згідно з проектом, який захистив місто на конкурсі культурної столиці країни, в Мантуї буде проведена повна реорганізація території. Влада вже вклала 3 мільйони євро на реставрацію Палаццо Дукале, Торре справи Габбиа, Палаццо Ті, а також у проведення культурних, гастрономічний та літературних фестивалів.

Суперниками Мантуї за право називатися культурною столицею країни стали Аквілея, Комо, Парма, Піза, Сполето і інші італійські міста. Крім престижного звання Мантуя отримає мільйон євро.

Більше того у 2017 згідно з палном, Мантуя стане також еногастрономічною столицею країни. Також повідомляється, що місто представила план розвитку на звання “Культурної столиці Європи”, але він “з тріском” провалився.

Довідково: Мантуя – місто в італійській області Ломбардія. У 2008 році історичний центр Мантуї був включений до числа пам’ятників Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Місто часто називають колискою раннього Ренесансу.

___________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українська доглядальниця в Італії вийшла заміж за підопічного та отримала судовий позов

Очікується вихід декрету флуссі, що передбачить реальні робочі місця