in

Чемпіонат світу-2014. Турнірна таблиця

   В Бразилії стартувпав 20-й чемпіонат світу з футболу. Турнір проходитиме з 12 червня по 13 липня.

Підсумкове турнірне положення команд у відбірних групах на ЧС-2014 ТУТ.

Згідно з принципом ФІФА про ротацію континентів, ЧС-2014 повинна була отримати країна Південної Америки, і фактично єдиним кандидатом виявилася Бразилія, яка проведе мундіаль вдруге у своїй історії.

Офіційна емблема ЧС-2014 називається “Натхнення” (порт. Inspiração). Офіційний м’яч турніру названо уболівальниками “Brazuca”. Пісня “We are the one” у виконанні Пітбуля і Дженніфер Лопес стала офіційним гімном бразильського мундіалю.

Талісманом турніру є броненосець на ім’я Фулеко. Його ім’я являє собою поєднання слів “футбол” і “екологія”, а організатори сподіваються таким чином привернути увагу до проблеми вимирання броненосців в Південній Америці.

Матчі ЧС-2014 пройдуть на 12 стадіонах – чотири побудовані спеціально до турніру, ще вісім повністю реконструювали. Матч-відкриття, в якому зустрінуться збірні Бразилії та Хорватії, пройде на “Арені Корінтіанс” в Сан-Паулу, а фінал – на легендарному стадіоні “Маракана” в Ріо-де-Жанейро, який також брав ігри ЧС-1950. Вперше в історії на чемпіонаті світу застосують систему автоматичного визначення взяття воріт, яка повинна допомогти уникнути скандальних помилок з незарахований голами.

На ЧС-2014 зіграють 32 національні збірні, які розділені на вісім груп. Дві кращі команди з кожного квартету виходять в плей-офф, і далі турнір проходить по “нокаут-системою”. У фінальну стадію пробилися всі вісім команд, які коли-небудь раніше вигравали звання чемпіонів світу з футболу. Є й один дебютант – збірна Боснії і Герцеговини вперше бере участь у фінальній стадії чемпіонату світу.

Загальний призовий фонд ЧС-2014 складе $576 млн., що на 37% більше, ніж на минулому турнірі в ПАР-2010. Чемпіон світу заробить $35 млн., срібний призер – $25 млн., бронзовий – $22 млн. Найменш удачливий півфіналіст обмежиться $20 млн.

Чинним чемпіоном світу з футболу є збірна Іспанії. Але фаворитами ЧС-2014 за версією букмекерів є команди Бразилії та Аргентини.

На території України матчі ЧС-2014 транслюватимуть Перший національний, ТРК Україна (а також канали Футбол 1 і Футбол 2). Матчі групової стадії турніру будуть починатися о 19:00, 22:00 і 01:00 за київським часом. Поєдинки плей-офф – о19:00 і 23:00.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Офіційний гімн ЧС-2014

Італійський патріотизм для рівненських солдатів