in

МВС Італії: збірна країни поїде на Євро-2012

   Анна Марія Канчелльері, міністр внутрішніх справ Італії, заявила, що розслідування договірних матчів у футбольному чемпіонаті Італії не призведе до зняття збірної з майбутнього чемпіонату Європи.

“Звичайно, такого не станеться. Це великий міжнародний турнір. Зіграйте там добре. Вперед Італія!”, – заявила міністр, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.
Статті

Раніше тренер збірної Чезаре Пранделлі заявив, що збірна Італії з футболу готова відмовитися від участі в чемпіонаті Євро-2012, якщо “її попросять про це заради футболу”.

“Якщо вони скажуть нам, що заради футболу національна збірна має не поїхати на Євро, це не стане проблемою”, – сказав він у п’ятницю, 31 травня, реагуючи на скандал зі звинуваченнями у договірних матчах, повідомляє агенція Reuters.

Очевидно, пан Пранделлі готує себе до найгіршого з можливих сценаріїв, адже поки що ані УЄФА, ані Федерація футболу Італії не пропонували збірній відмовитись від участі в Євро.

“Існують і важливіші речі”, – додав тренер.

Раніше цього тижня захисника клубу “Зеніт” Доменіко Крішито позбавили можливості виступати на Євро-2012 за збірну Італії. Поліція офіційно попередила його, що він перебуває під слідством через підозри у причетності до договірних матчів.

“Я хочу говорити тільки про футбол, проте те, що відбувається, змушує нас обговорювати щось інше. Ми повторюємо: ті, хто були причетні до цьому, не поїдуть на Євро”, – додав Чезаре Пранделлі.

Арешти

Розслідування скандалу про договірні матчі призвело до 14 арештів цього тижня. П’ятеро з них відбулися в Угорщині.

Ще трьох підозрюваних посадили під домашній арешт, а двох – викликали у поліцію.

Воротар Джанлуїджі Буффон та захисник Леонардо Бонуччі, яким, серед інших, висунули звинувачення в незаконних ставках, свою причетність до договірних матчів заперечили.

Поліція також обшукала будинки багатьох футболістів, зокрема, Серджіо Пеллісьєри, Антоніо Конте та Доменіко Крішито.

Розслідування цього скандалу почала судова влада Кремони ще минулого року, пише Associated Press. Тоді колишній капітан “Аталанти” Крістіано Доні визнав свою причетність до незаконних ставок, внаслідок чого його дискваліфікували на три з половиною роки. Колишнього ж капітана “Лаціо” – Клацнути заарештували.

На чемпіонату Європи з футболу 2012, відкриття якого заплановане на 8 червня, збірна Італії має грати у групі “C” разом з Іспанією, Ірландією та Хорватією.

Фінал чемпіонату відбудеться 1 липня у Києві.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійське громадянство на основі шлюбу видаватимуть швидше

Наркоманами стають діти заробітчан