in

Марчело Ліппі може очолити футбольну збірну України на Євро-2012 (європейська преса)

Прага – Європейська преса не виключає, що відомий італійський футбольний тренер Марчело Ліппі може стати біля керма національної збірної України, щоб підготувати її до участі в чемпіонаті Європи 2012 року в Києві. Європейські газети також інформують про небезпечну демографічну ситуацію в Україні: за нинішніми темпами скорочення населення в державі до 2050 року може залишитися 25 мільйонів осіб. Оглядачі також не виключають, що німецький суд у Мюнхені змушений буде визнати українця Івана Дем’янюка невинним у інкримінованих йому злочинах.

Австрійська «Дер Штандард» не виключає, що відомий італійський футбольний тренер Марчело Ліппі, котрий досягнув видатних успіхів з італійським клубом «Ювентус» та збірною Італії на чемпіонаті світу в Німеччині у 2006 році, погодиться у середу очолити збірну України для її підготовки і участі в «домашньому» чемпіонаті Європи з футболу 2012 року. Газета з Відня цитує слова Ліппі, сказані ним напередодні журналістам, що він, мовляв, почуває «себе готовим, щоб повернутися знову у світ футболу». «Я не почуваю себе пенсіонером», – сказав відомий футбольний тренер минулої неділі. «Дер Штандард» також не виключає, що 62-річний Ліппі замінить на посту тренера збірної України тимчасового її керівника Юрія Калитвинцева, щоб за півтора року підготувати футбольну збірну до Євро-2012. Австрійська газета зауважує, що італійський наставник невипадково буде присутній у середу ввечері на офіційному футбольному матчі в Женеві між Швейцарією та Україною. Ліппі нещодавно сказав, що він «сумує за новими футбольними пригодами». «Дер Штандард» також поцікавився, чи не заздрить бува цей футбольний наставник своїм відомим землякам: Фабіо Капелло, котрий тренує нині Англію, Джованні Трапаттоні, наставнику збірної Ірландії та Альберто Дзаккероні, котрий очолив у серпні футбольну збірну Японії.

Польська «Ґазета Виборча» інформує, що українська влада «мусить рятувати свою армію, якій загрожує «голодна смерть». Адже, як наголошує польська газета, замість планованих раніше 3 відсотків видатків національного бюджету на оборону Україна виділяє своїм воякам чи не втричі менше. Тому днями уряд змушений був виділити на невідкладні потреби свого війська 350 мільйонів гривень, бо, як свідчать українські ЗМІ, «армії загрожує голод». Більша частина з виділених коштів, як наголошує «Ґазета Виборча»,  підтримуватиме «виживання української армії».

Інша польська газета – «Жечпосполіта» – попереджає, що до 2050 року кількість українців, яка сягала нещодавно за 50 мільйонів, може скоротитися до 25 мільйонів. Про це свідчать і прогнози ООН, і підрахунки Інституту демографії в Києві. Адже за останні 15 років населення України скоротилося із 52 до 46 мільйонів осіб. Вчені в Україні вважають, що одна з головних причин у тому, що смертність серед українців у півтора раза перевищує народжуваність. Негативна роль у статистиці народонаселення в Україні, особливо на Сході, належить алкоголю і тютюну, також дуже низький рівень життя українців і негативний вплив на це економічної кризи в державі. За даними Світового банку, за межами України нині перебуває понад 6 мільйонів її громадян.

Ще одне видання з Польщі, «Жиче Варшави» , цитує адвоката 90-річного американця українського походження Івана Дем’янюка, котрого суд у німецькому Мюнхені обвинувачує у злочинах, скоєних у нацистському таборі під час нібито його служби там у ролі наглядача військ СС.  Адвокат Дем’янюка Ульріх Буш заявив німецькому суду, що свідчення давно померлого охоронця цього ж табору у польському Собіборі, Гната Данильченка, в яких Іван Дем’янюк названий охоронцем цього табору, могли бути дані радянському НКВС відразу ж після війни внаслідок тортур і тому «не є аргументами для доведення вини мого клієнта». Німецькі експерти також не виключають, що радянське НКВС добуло «зізнання» таких, як Данильченко за допомогою тортур. «Жиче Варшави» також зауважує, що такі радянські протоколи визнання охоронця в Собіборі є одним із головних аргументів провини Івана Дем’янюка. Хоча, як зауважує видання з Варшави, німецький прокурор Томас Вальтер переконаний, що службове посвідчення СС за номером 1393 на ім’я Дем’янюка, є переконливим свідченням служби підсудного у Собіборі в 1943 році.

 

Джерело: Рідіо свобода

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія пропонує навчати українських мігрантів італійської мови

Українка опинилася в лікарні після нападу у Мілані