in

Як в Італії українські емігранти готуються до позачергових виборів до ВРУ-2014

   16 жовтня, в приміщені яке було люб’язно надане місцевою владою міста Ріміні, що на півночі Італії, відбулася зустріч представника Міністерства Закордонних Справ України Романа Недільського з українцями, що проживають на даній території.

Не проґавити свій шанс і не залишитися байдужим до долі своєї країни хочуть і українські емігранти в Італії. Для цього українські странєри, як їх тут часто називають, провели 16 жовтня зустріч із представником міністерства закордонних справ України Романом Недільським який повідомив про те, яким чином кожен бажаючий та свідомий українець може взяти участь у позачергових парламентських виборах до Верховної Ради України.

– Українська громада міста Ріміні не залишається байдужою до політичних процесів на батьківщині, – говорить Олександр Євдокимов, один із організаторів зустрічі. – З метою, як найбільшого залучення зацікавлених громадян України у виборчий процес, 16 жовтня ми вирішили влаштувати зустріч з громадою, що мешкає на території Італії у місті Ріміні та представником Міністерства закордонних справ України Романом Недільським. Також організації зустрічі сприяла місцева влада міста Ріміні в особі члена виконкому міськради Samuele Zerbini.

Кожен громадянин України, що перебуває на території Італії легально чи нелегально має право приймати участь у виборах, – говорить Роман Недільський. – Для цього всі бажаючі повинні подати заяву до дільничної виборчої комісії що знаходиться у Мілані про зміну місця голосування не пізніше 20 жовтня..

Українська громада зустрічається не вперше. Попередні їх зустрічі відбувалися для того аби допомогти сім’ям загиблих солдат або ж солдатам яким пощастило залишитися живими, але зараз вони перебувають у важкому стані.

– Українці які живуть та працюють в Італії не можуть сидіти склавши руки і нічого не робити. Тому на попередніх наших зустрічах було прийнято рішення допомогти бійцям АТО, які постраждали в результаті військових дій та сімям, які втратили годувальників, – розповідає Олександр Євдокімов. – Громада у місті Ріміні складається з людей, які представляють усі регіони України. Саме завдяки цьому, кожен хто телефонує додому, до рідних, збирає інформацію про бійців, які потребують будь-якої допомоги.

– Відповідно до отриманої інформації, ми визначаємо тип адресної допомоги, – говорить Олександр. – Так нам уже вдалося надіслати невелику матеріальну допомогу у такі міста як Дніпропетровськ та Житомир, але за проханням цих людей я не можу назвати їх імена та прізвища.

Українські емігранти збираються по можливості. Зазвичай зустрічі відбуваються в неділю, коли більшість українців мають вихідний день чи кілька вільних годин. Наступна зустріч уже відбудеться 26 жовтня у Мілані.

http://www.myvin.com.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українська діаспора співає гімн разом із Порошенком

Кутуньо завітав до Києва та підтримав українців