in

Пінчук став «Людиною епохи Відродження»

  Український бізнесмен та філантроп Віктор Пінчук отримав престижну міжнародну премію «Людина епохи Відродження» від фонду Палаццо Строцці, повідомляє ISTV

Нагороду вручали у столиці Ренесансу Флоренції. Засновники відзнаки наголосили, його звання заслуговує той лауреат, який робить найбільше благодійності, підтримує сучасні проекти та шанує історію своєї країни.

Серед заслуг лауреата засновники премії відзначили заняття філантропією, зокрема фінансування українського павільйону на Венеційській бієнале та відкриття арт-центр сучасного мистецтва у Києві.

Також звернули увагу на діяльність благодійного фонду Пінчука, який «втілює освітні та соціальні програми і долучається до боротьби з найзагрозливішими для світу хворобами». Серед регалій лауреата згадали його членство у Раді директорів Інституту міжнародної економіки Петерсона та міжнародній Консультативній раді Інституту Брукінгса у Вашингтоні. Серед заслуг також зазначили і просування України під час щорічних зібрань Всесвітнього економічного форуму у Давосі та зустрічах неурядової організації Ялтинська європейська стратегія (YES), заснованої Пінчуком у 2004 році для сприяння європейської інтеграції України.

У «Фонді Палаццо Строцці» зазначили, що одна з основних місій Віктора Пінчука – «за допомогою діалогу і культурного плюралізму подолати кризу стосунків з Росією, зберігши, разом з тим, незалежність, цілісність і недоторканість кордонів України». У свою чергу, діалог і культурний плюралізм – як альтернатива війні та насильству – це «два ключові аспекти, що характеризують місію «Фонду Палаццо Строцці».

У 2011 році Правління Фонду заснувало премію «Людина епохи Відродження» з метою виявляти та вшановувати осіб, які протягом свого життя «сповідують цінності Ренесансу», що проявляється чи то у підприємницькій діяльності, чи у відкритті нових горизонтів, або ж у меценацтві, мистецтві, у соціальних справах чи у пошуку глобального порозуміння.

Серед лауреатів премії 2011 року – Тед Тернер, засновник каналу новин CNN. 2012 – голова комісії Африканського союзу – Нкосазана Дламіні-Зума. У 2013 році нагороду отримав Леонард Лаудер, почесний голова компанії Estee Lauder.

Джерело: fakty.ictv.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Лаціо заарештовано українську наркотрафікантку

Спецмито на імпорт в Україну легкових автомобілів буде скасовано?