in

«Мої мрії здійснилися далеко від домівки» – Віра Гродецька

alt   Багато хто читав репортажі Віри в газеті «Експрес», які викликали чималий резонанс, як в Україні, так і в Італії, оскільки довгий час правду про заробітчанське життя наші гастрабайтери не завжди розповідали щиро, а дещо гіперболізовано.

Віра Гродецька – журналіст всеукраїнської газети «Експрес». Проте вона уже четвертий рік на Апенінах. Почала свою журналістську діяльність у 1997 році. Спочатку працювала у «Тернопільській газеті», потім – у «RIA+», а з 2003 року в газеті «Експрес». «Робота в журналістиці, знайомство з багатьма людьми, – каже Віра, – дали великий життєвий досвід психолога. Коли надходить повідомлення про інформацію, тобто навіть якісь чутки, я вже знаю, як на них реагувати. Навчилася усвідомлювати, що часто-густо люди розповідають про щось з великим перебільшенням. Тому я звикла інформацію від першоджерел ділити на 8, тоді у ній є доля правди. Це дуже знадобилося і за кордоном, оскільки доводиться зустрічатися з купою людей». Багато хто читав репортажі Віри в газеті «Експрес», які викликали чималий резонанс, як в Україні, так і в Італії, оскільки довгий час правду про заробітчанське життя наші гастрабайтери не завжди розповідали щиро, а дещо гіперболізовано.

Віра в Італії мешкає уже четвертий рік. За цей час жінка вже двічі проїхала зверху до низу весь «чобіток». Каже, що життя за кордоном – це постійне перебування серед чужих людей, спання на чужих ліжках у чужих кімнатах. Не раз траплялося і таке, пригадує вона, що просиналася і не могла зрозуміти де знаходилася, на якій роботі і в якій частині Італії – Віра змінила близько 15-ти робіт. Але, незважаючи на тягар заробітчанського життя, вона не шкодує, що залишила Україну. «Після трьох років мого безвиїзного перебування за кордоном, коли вперше приїхала на рідну землю, то ніби потрапила у повоєнні руїни», – згадує Віра.

В Італії жінка і далі продовжує писати. Журналістика їй дає велику моральну насолоду – вона перебуває у русі, у динаміці, у подорожах, у знайомствах. Часу сумувати та впадати у депресію не залишається. «Хочеш чи ні, ти повинна йти на зустріч, бо вона вже в тебе запланована. Хочеш чи ні, ти повинна гарно виглядати, бо ти часто зустрічаєшся з людьми, з багатьма знайомишся вперше, і вони тебе будуть оглядати і складати про тебе враження. І завжди хочеться, аби це враження було позитивним! В одного з найбагатших мільйонерів світу Рокфеллера є така фраза: «Уміння спілкуватися з людьми – такий же товар, який купується за гроші, як цукор чи кава. Я готовий платити за цей товар більше, ніж за будь-який інший у цьому світі!».

Тому вміння контактувати з людьми, бути безконфліктним, вміння домовлятися навіть з Мінотавром та бути дипломатичною дуже знадобилося Вірі за кордоном. І вона щаслива, що мрія їздити в кабріолеті і пити Чінзано здійснилася. Щоправда далеко від домівки.

http://pressclub.te.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Каштановий скандал: італійці приїдуть до Києва перевіряти дерева на Хрещатику

Закон України Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування