in

Найкращий піцайоло в Італії 2010 року – українець!!!

alt   Абсолютним чемпіоном Італії 2010 на Чемпіонаі абсолютної піци став наш 25-річний співвітчизник українець Андрій Злотко.

 

Асоціація Піцерій Італії кожного року проводить Чемпіонат абсолютної піци. Pala Danubio di Fiumicino, що поблизу Риму, на три дні став місцем проведення цього професійного конкурсу. Там змагалися майстерністю піццайоли зі всієї країни.
Щороку ці кухарі з’їжджаються на професійний конкурс, що передбачає змагання у кількох секціях. В одних учасники проявляють здібність і швидкість під час приготування піцци, в інших – журі-дегустатори зосереджують увагу на смакових якостях випічки. І тут, як завжди, постає вічне питання: у чому секрет відмінної піцци? Багато майстрів переконані, що необхідно вкладати душу у це святе кулінарне дійство.

У цьому році абсолютним чемпіоном Італії 2010 в конкурсі “pizza alla Palla” став наш 25-річний співвітчизник українець Андрій Злотко. Він вже в Римі працює за цією спеціальністю понад сім років. Дуже любить свою справу, поважає класичність та рецепти цієї нелегкої страви і водночас вносить якісь свої інновації. Каже, що тісто треба відчувати, знати як воно реагує на зовнішню температуру та інші фактори. Якщо воно вимішене вірно, то піццу можна вживати у великій кількості і не турбуватися про свою фігуру. Особливістю своєї піцци Андрій назвав її наповнення. «Я вибрав для своєї піцци такі інгредієнти: артишок підсмажений,бекон, сири горгонзола дольче та копчена провола», – сказав молодий піццайоло. На знак перемоги цей тип піцци був названний на його честь – «Andrea».  Охочих скуштувати цей витвір кулінарного мистецтва, запрошуємо в піцерію за адресою via Federico Totzzi, 12 “Pizza Flash” зона Montesacro.

Пересічних відвідувачів пікового змагання мало  цікавили рецепти і деталі приготування. Для них діяло єдине правило: куштувати, куштувати, куштувати. А потім – розважитися на акробатичному піцца-шоу.

Цьогорічний конкурс  закінчився. Будемо сподіватися, що перемога Андрія повториться ще не один раз. Бо з перемогою наших співвітчизників переможцями є і усі ми….

Наша довідка
З історії піцци…Приблизно 200 років тому у місті Неаполі ( Італія ) пекарі готували для бідного населення паляниці з простого тіста. Зверху його покривали шаром томату, посипали майораном, поливали оливковим маслом інколи клали трохи моццарелли. Це була така-собі швидка та дешева їжа. Пізніше цю страву удосконалили різною технікою випічки та інгридієнтами. Через деякий час вона стала вишуканими ласощами для королевської сім’ї.  Класичною в Італії вважається неаполітанська піцца «Маргарита». 120 років тому перепічку у трьох кольорах італійського прапора вперше приготували спеціально для королеви Маргарити Савойської. Патріотичну піццу прикрашав зелений базилік, білий сир моццарелла і червоні помідори. Взагалі, неаполітанська піцца, відрізняється своїм пухким та достатньо високим шаром тіста. Римська ж, навпаки –  дуже тоненька та хрустка.

 

Оксана ЗЛОТКО

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 4]

Професійна подорож українських юристів

Непостійна та тимчасова робота в Італії