in

Можлива нова легалізація?

У Парламент подана пропозиція від радикальних сил, яка дає другий шанс тим, хто не увійшов у квоти декрету флуссі у 2007 році

Протягом усього липня, перед відпусткою італійського Парламенту, депутати зайняті економічними маневрами, спрямованими на виведення Італії із кризи. Серед тисяч думок сенаторів, подано пропозицію, що передбачає нову легалізацію. Якщо ця пропозиція буде прийнята, працівники, що подавали запит на приїзд в Італію з мотивів роботи по декрету флуссі у 2007 році, проте не увійшли в квоту, матимуть другий шанс на отримання дозволу на проживання в країні.

 

У вересні 2009 року працівники секторів, відмінних від домашнього господарства, залишилися за бортом легалізації. Навіть у випадку, якщо роботодавець змінився із 2007, новий, заплативши контрибут розміром сто євро, зможе легалізувати працівника.

 

Також працюватиме механізм мовчазної згоди: якщо відділ імміграції протягом 120 днів від отримання запиту не запросить іноземного громадянина на прийом для підписання робочого контракту, працівник зможе подавати запит на отримання дозволу на проживання, не очікуючи рішення по його справі.

 

Радикалка Емма Боніно визначила легалізацію «питанням легальності, яке могло б принести прибутки для держави». В даний час пропозиція написана чорним по білому. Слід зачекати, чи знайде вона дорогу в життя.

 

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія – годувальниця, Італія – розлучниця…

Двох українців заарештовано за пограбування