in

Стали відомі перші результати легалізації

    Міністерство внутрішніх справ Італії оприлюднило дані щодо розгляду заявок, поданих на останню легалізацію

Майже 10 тисяч запитів, поданих на легалізацію, отримали позитивну відповідь МВС Італії, а це означає, що ці працівники нарешті покладуть до кишені дозвіл на проживання в країні, а їх роботодавці уникнуть санкцій за сприяння та використання праці нелегальних іммігрантів. В той же час інші десять тисяч запитів були відхилені.

Перші дані щодо підсумків легалізації стали відомими після шести місяців від завершення акції. З 135 тисяч запитів, поданих до 15 жовтня 2012р., на 6 лютого 2013р. було опрацьовано лише 50 тисяч.

Роботодавці, що отримали позитивну відповідь, уже підписали контракт з працівником і тепер повинні подати заявку на отримання дозволу на проживання. Таким чином, легалізація їх робочих стосунків завершується.
Інші вісім тисяч справ отримали позитивне рішення від квестур та префектур, отже іммігрантам та їх роботодавцям незабаром буде призначено прийом у відділі імміграції для підписання контракту.
Виявлено, що шість тисяч справ потребують додаткових документів, тобто передбачити їх долю неможливо. Позитивне рішення по них слід очікувати лише за тієї умови, якщо дані документації відповідатимуть вимогам відділу імміграції.

Майже п’яту частину усіх опрацьованих запитів було відхилено – 10 із 50-ти тисяч (цей показник вважається дуже високим).

Якщо та ж тенденція утримуватиметься і надалі, то можна буде сумніватися в ефективності легалізації, яка і так через низку бюрократичних перешкод отримала малу кількість учасників, в порівнянні із реальним рівнем нелегалів в Італії.

Проте на сьогодні робити остаточні висновки ще зарано. Тим більше, що у різних регіонах Італії відсоток відхилених запитів значно коливається.
 

Ельвіо Паска,

переклад Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

20-та річниця загибелі борця з мафією Паоло Борселліно

Що змінюється у Правилах дорожнього руху України?