in

Час подавати запити для повторного приїзду в Італію для сезонної роботи

   Роботодавці можуть запросити в Італію сезонних працівників, які раніше вже приїжджали в Італію із цією метою, оминаючи декрет флуссі. Для цього достатньо заповнити бланки онлайн.

Одне із найважливіших нововведень за останні роки, що стосується іноземних сезонних робітників, зайнятих у сільському господарстві, туристичній сфері і готельному бізнесі – можливість отримати трирічний дозвіл на приїзд в Італію.

Перша заявка повинна бути подана організацією після виходу декрету про потоки сезонної робочої сили (флуссі). Після того, як іноземець отримає авторизацію на приїзд, в наступні два роки він може бути запрошений роботодавцем, не чекаючи виходу нового декрету флуссі. Це швидша процедура, яка оминає бюрократичні перешкоди.

З 3 січня роботодавці можуть подати заяву про підтвердження найму сезонних працівників у 2013 році на осіб, які уже мали авторизацію у попередні роки. В цьому році роботодавець може бути інший, ніж той, який подавав запит раніше.

Запит слід подавати в режимі онлайн через веб-сайт nullaostalavoro.interno.it, самостійно, або за допомогою профільних асоціацій чи профспілок, на спеціально виділених бланках:

• Бланк CSP (1 рік): для підтвердження запрошення сезонних працівників, які отримали багаторічний дозвіл на приїзд в Італію на основі декрету флуссі у 2012 році.

• Бланк CSP (2-й рік): для підтвердження запрошення сезонних працівників, які отримали багаторічний дозвіл на приїзд в Італію на основі декрету флуссі у 2011 році, та підтвердження запрошення у 2012 році.

• Бланк CSP іншого роботодавця, (CSP-AD) (1 рік): для підтвердження запрошення сезонного працівника роботодавцем, відмінним від того, що подавав попередній запит, за декретом флуссі у 2012 році.

• Бланк CSP іншого роботодавця, (CSP-AD) (2 рік): Для підтвердження запрошення сезонного працівника роботодавцем, відмінним від того, що подавав попередній запит, за декретом флуссі у 2011 році, підтвердженим тим же роботодавцем у 2012 році (CSP 1 рік).

Запит роботодавця буде переслано з допомогою мережі Інтернет в італійське консульство країни, звідки родом працівник. Іноземець зможе отримати в’їзну робочу візу після того, як на сайті domanda.nullaostalavoro.interno.it, у розділі, відведеному його справі, буде опублікована постанова МЗС Італії: “NULLA OSTA INVIATO ALL’AUTORITÀ CONSOLARE”. Щоб отримати доступ до сайту, слід скористатися ім’ям користувача та паролем, які використовувалися для відсилки запиту.

Однак, радимо роботодавцю відправити працівнику паперову копію авторизації на сезонну роботу.

Після отримання візи іноземець зможе приїхати в Італію, підписати робочий контракт і подати запит на отримання дозволу на проживання.

Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Запрошуємо на Різдвяні святкування у Варезе

Святвечір в Українській закордонній школі ім Л.Українки в Неаполі (ФОТО)