in

В Умбрії знайшли підземні піраміди

   У центральній частині Італії на території гірського масиву група італійських і американських археологів виявила підземні піраміди, збудовані приблизно в V столітті до нашої ери.

Знахідку зроблено в південно-західній частині області Умбрія, на території муніципалітету Орвієто. Історія цього міста йде в незапам’ятні часи розквіту на Апеннінському півострові етруської культури.

Примітно, що заглиблюючись в минуле міста, археологи зустрічали на своєму шляху свідчення різних епох його історії. Винний погреб середини XX століття, розташований під ним і прихований часом середньовічний рівень. Нарешті, розкопки привели до артефактів античної епохи: уламки древнього начиння, що датуються першим тисячоліттям, а також етруська кераміка приблизно 500 року.

Разом з тим найбільш цікавою знахідкою виявились підземні тунелі, що з’єднують видовбані в камені піраміди.

Хоча археологи тільки почали досліджувати незвичайну знахідку, вже є перші припущення про її призначення.

“Ми переконані, що це не кар’єр і не резервуар. На перше вказує характер обробки стін, а на друге – відсутність грязьових відкладень, – розповідає Девід Джордж (David George) з коледжу Святого Ансельма. – Таким чином, залишається версія, що знахідка – або споруда релігійного призначення, або гробниця”.

Зі слів дослідника, обидві версії вражаючі, оскільки раніше нічого подібного в Італії не знаходили.

Нові докази матеріальної культури, і особливо піраміди, є по-справжньому безцінною знахідкою. Надалі археологи вивчатимуть грунт на глибині 12 метрів, а також досліджуватимуть прилеглі території, де розраховують знайти нові споруди і, можливо, підтвердити гіпотезу існування тут стародавнього святилища.

Нагадаємо, в травні археологи виявили найдавніший археологічний доказ перебування євреїв на Піренейському півострові, датований не пізніше 482 року нашої ери. Могильна плита з написом на івриті була знайдена на півдні Португалії неподалік від міста Сілвіш.

http://ukranews.com/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Столиця Італії солідарна із Тимошенко

Національна телекомпанія України почала супутникове мовлення