in

Таємниці Клаудії Кардінале

Голівудська легенда, актор Джон Вейн називав її “пацанкою”. Британський актор Девід Нівен вважав, що вона є найкращим італійським винаходом після спаґетті. Життя Клаудії Кардінале виглядає, як сценарій для тих 150 фільмів, у яких вона знімалась, з кар‘єрою, що почалась суто випадково. Сцени реанощів з Робертом де Ніро, відкидання зазіхань Марлона Брандо, й аж до дитини, яку вона мусила ховати, а також такі кіношедеври як “Леопард”, “Одного разу на заході”, “8 з половиною” Фелліні. Акторку Клаудію Кардінале було представлено в Інституті ім. братів Люм‘єр у Ліоні. Клаудія Кардінале ділиться з euronews своїми таємницями.


Дієґо Джуліані, euronews “Клаудія Кардінале, по-перше, дякую Вам за те, що погодились зустрітися з euronews. Ви велика зірка, водночас тут ще й йдеться про міжнародну історію. Народжена у Тунісі, італійка за національністю, француженка, скажімо так, за першою мовою, якою Ви навчились говорити. Ми, звісно, говоритимемо про кіно, але я не можу втриматись аби не запитати того, хто прибув з Тунісу, оселився в Італії, став знаменитим завдяки кіно. Що Ви відчуваєте, коли чуєте ті історії про сотні людей, які тонуть, намагаючись переплисти з Африки до Італії, лише тому, що шукають кращого життя?”

Клаудія Кардінале:
“Це хахливо. Щодня, коли я про це читаю, я плачу. Там йдеться про тисячі загиблих. І що шокує мене, що люди, намагаючись врятуватися, тримаються за тіла інших.”

euronews
“Клаудія Кардінале і фільми. Чи можуть вони тут допомогти, а чи ж цю проблему можуть вирішити лише політики?”

Клаудія Кардінале:
“Ми всі мусимо докладати зусиль. Спочатку у політиці, але всі разом. Я є посланцем ЮНЕСКО, і я борюся на кількох фронтах. Але водночас, я мушу визнати, що коли бачу всі ті кадри, тих дітей, це просто жах!” .

euronews
“Ваш шлях з Тунісу постає контрастом, бо був позначений успіхом, а Ваші перші кроки у кіно були просто казковими. Або той конкурс краси, у якому Ви не хотіли брати участь, але виграли його, і одразу ж відбули до кінофестивалю у Венеції. Розкажіть, як все це відбулось?”

Клаудія Кардінале:
“Це було божевілля. Я була на тому конкурсі краси з матірр‘ю, там були співробітники італійського консульства, які організували конкурс краси, а всі учасниці вже були на сцені. Раптом прийшов якийсь пан, який схопив мене за руку і одяг на мене стрічку з написом “Найгарніша у Тунісі”. У нагороду я потрапила на кінофестиваль до Венеції. Тоді ще там не носили бікіні, а в мене було, і я ще була вбрана у туніську джелябу, а тоді раптом всі папарацці давай мене фотографувати! Мене тоді почали просити аби я знялася у кіно, а я так – “ні, ні, я не хочу!” Отож коли я вже летіла назад, газети писали про мене, як про дівчину, яка не хоче зніматися у кіно.”

euronews
“Аби змалювати коротко, Фелліні та Вісконті напевно запустили Вашу кар‘єру у ґлобальному плані, знявши з Вашою участю фільми “8 з половиною” та “Ґепард”. Ви ще казали, що Вісконті дав Вам крила. А Фелліні примирив Вас з самою собою. Що Ви маєте на увазі?”

Клаудія Кардінале:
“Вони були різними полюсами. З Вісконті перед зйомками ми проводили репетиції з усіма акторами за одним столом. І кожен мав бути найкращим. Тоді як Фелліні не мав навіть сценарію. Це була просто імпровізація. Я мала нагоду проводити багато часу з Вісконті, Ми були завжди разом. Ми подорожували, були на фестивалі у Сан-Ремо. Контрастом до того був Фелліні, він обожнював мене і навіть подекуди сердився, що я мало їм. Він казав мені:“Ти належиш Африці, ти належиш землі, тому ти моя муза!“I

euronews
“Марчелло Мастроянні завжди казав, що Ви завжди любили Роберта де Ніро, який Вам влаштовував сцени ревнощів. Ви завжди позбавлялися людей, які за Вами волочилися, однак одного дня Вам подзвонив чоловік, якого тоді вважали найпривабливішим у світі. Це був Марлон Брандо. Розкажіть нам про це.”

Клаудія Кардінале:
“Коли він дізнався де я була, він постукав у двері мого готельного номера, він намагався зробити все, аби мене звабити. Він так подивився на мене і сказав:“Ти така ж вперта як і я. Ти не здасишся так просто”. Потім він вийшов і закрив двері. А я ще подумала.:“Чи я зовсім збожеволіла?! Він же ж був мій улюблений актор.”

euronews
“Що є і що було Вашою таємницею як йти вперед і не піддаватися ностальгії, яка подекуди, у буквальному сенсі, вбила багато зірок, які були пов‘язані з їхнім образом, а відтак не змогли дати собі раду з тим, що час йде?”

Клаудія Кардінале:
“По-перше, зазвичай, людина живе одне життя, а я жила 151! У стількох фільмах я знялася. І це прекрасно. Для того, аби виконувати акторську роботу добре, ви мусите бути внутрішньо сильними. Інакше ви самі не знатимете, хто ви такий. Акторка Ріта Хейворт одного разу змусила мене плакати. Щойно вона мене побачила на знімальному майданчику, вона зайшла до мого вагончика, і розридалась. Вона сказала:Минулого місяця я все ще була гарною.” Сьогодні мені 77 років і я й надалі працюю. Найголовнішим є залишатися активним. Косметичні операції, підтяжки, мені все це не подобається, тому що ми не можемо зупинити час.”

euronews
“Кіно дало Вам багато чого, але багато й взяло. Упродовж років Ви змушені були приховувати те, що мали дитину. Ви були матір‘ю цього хлопчика, а всім казали, що це Ваш братик. За що треба було платити таку велику ціну?”

Клаудія Кардінале:
“Мене, власне, до того змусили. Це був мій продюсер, який змусив мене проховати факт того, що в мене є дитина. Тому що тоді я була досить молода, а це був би скандал. Це було жахливо. Але одногодня я вже того мала досить і сказала “баста!”

euronews
“А ви тоді тримали все це у таємниці упродовж 7 років?”

Клаудія Кардінале:
“Майже. Це був морок. Для мене то був морок.”

euronews
“Перерахувати Ваші фільми майже неможливо. На щастя Ви самі підрахували, що їх було 151.А як бути з сучасними і майбутніми роботами?”.

Клаудія Кардінале:
“Останньо я багато працюю з молодими режисерами, з їхніми дебютними роботами. Я багато знімаю в Австрії, Іспанії, у США. Я і далі працюю, і люблю допомагати молодим людям.”

euronews
“Останнє запитання щодо того, щоо сказав Вернер Герцоґ про утопію, яка у центрі фільму “Фітцкарральдо має здійснити свої мрії”. Він сказав – ми мусимо зробити неможливе. Яка Ваша неможлива мрія?”

Клаудія Кардінале:
“У Тунісі це називають “мектуб”. Це доля. Цього ще зі мною не сталося. Звісно все ще попереду але багато з моїх мрій вже
здійснилися.”

euronews
“Чи Ви маєте ще якусь потаємну мрію?”

Клаудія Кардінале:
“Ні, ні. Я очікую, що вона таки з‘явиться!”

___________________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Десять простих дівчат, які вийшли заміж за осіб королівської крові

У Західній Україні зростає італійська діаспора