in

Чарівна формула професійного успіху існує? Прочитайте цю статтю, перш ніж відповісти

Впливові блогери професійної мережі LinkedIn обговорюють, чи існує безперечна формула успіху, а також дають поради, щодо філософії успішного життя.

 

Джеймс Елтучер, підприємець

Щоби зрозуміти, що таке успіх, важливо насамперед усвідомити, яких помилок припускаються менш успішні люди, пише Джеймс Елтучеру своєму дописі “10 речей, які успішні люди ніколи не роблять “.

Підприємець перерахував деякі речі, які постійно роблять віртуозні невдахи:

“Вони вірять у слово “невдача”. Наше життя не настільки довге, щоби говорити про невдачу. Ось якби планета проіснувала 4 мільярди років і на неї не виникло би життя, я би назвав її невдахою, – пише підприємець. – Все інше – експеримент… Чим більше помилок ви робите, тим кращим ви стаєте… Коли ви робите помилку, ви намагаєтеся її виправити знову і знову, поки не доб’єтеся успіху”.

“Вони менше обіцяють і більше виконують. Не вірте, коли вам говорять, що для успіху треба менше обіцяти, а більше робити”, – пише пан Елтучер.

“Ви маєте більше обіцяти і більше робити. Люди, які беруть на себе більше зобов’язань відрізняються від людей, які обіцяють менше, ніж вони можуть зробити. А ті, хто виконує більше, ніж обіцяв, вигідно відрізняється від тих, хто виконав лише те, що обіцяв. Отже, щоби бути успішним, треба лише обіцяти трохи більше, ніж інші, і виконувати трохи більше, ніж ви пообіцяли. Це зовсім не важко, тому що мало, хто так робить”, – пояснює підприємець свою теорію.

“Невдачі відбирають кредит довіри. Невдачі – небезпечні, – пояснює Джеймс Елтучер помилкові думки людей, які не змогли досягти успіху. – Якщо ви довіряєте іншим, ви стаєте джерелом довіри. Так само, як банк. Кредит – це валюта. Чим більше кредитів ви видаєте, тим більше реальних грошей отримуєте”.

“Невдахи не ведуть записних книжок. Я завжди маю із собою листки для нотаток. У мене їх більше 100, – розповідає підприємець. – Скільки разів вам на думку спадала чудова ідея, вам здавалося, що ви її ніколи забудете, але потім ви її, звичайно, забували”.

Маршалл Голдсміт, автор і бізнес-консультант

“Світ вимагає дедалі більше справжніх лідерів, а тому час для того, щоби переглянути свої погляди і покращити свої лідерські здібності, у вас дуже обмежений”, – пише Маршалл Голдсміт у своєму дописі “8 речей, які роблять успішні лідери”.

Чим більше від вас очікують, тим менше часу ви маєте на самовдосконалення, але працювати над лідерськими навичками потрібно постійно”.

Щоби стати успішним лідером, ви маєте “отримати найбільшу користь від вашого середовища, ви маєте попросити про допомогу людей, які вас оточують… і заручитися їхньою підтримкою”.

Формула успіху від Маршалла Голдсміта включає наступні кроки.

– Питайте. Запитайте в людей, які вас оточують, що вам треба зробити, щоби стати кращим менеджером (партнером, членом команди і так далі).

– Слухайте. Уважно прислухайтеся до їхніх відповідей.

– Думайте. Обміркуйте їхні відповіді. Що вони можуть означати.

– Завжди дякуйте людям за їхні ідеї та реагуйте позитивно на критику та зауваження. Після того, як ви це зробили, необхідно:

– Залучайте. Залучайте людей, щоби вони підтримали ваші зусилля змінитися.

– Розповідайте. Час від часу розповідайте людям, як ви намагаєтеся втілити їхні поради, і вони неодмінно оцінять ваші зусилля.

Мабуть, ці правила здаються трохи спрощеними, пише пан Голдсміт, але їх легко використовувати, і завдяки ним нескладно стати більш успішною людиною.

Прочитати оригінал цієї статті англійською мовою ви можете на сайті BBC Capital.

__________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Усі твої “лайки”, згідно психологів – фейк

Україна скасує ввізне мито на імпортні автомобілі?