in

Ще два італійські міста вводять податок на туристів

   Однак власники готелів виступають проти введення податку. “Ми просимо мерію про те, щоб податок діяв лише в будні дні, з понеділка по четвер”, – говорить Альберто Сангрегоріо від імені Асоціації готельєрів Мілана. Вони вважають, що тільки таким чином можна протистояти відтоку туристів з міста.

Одночасно з Міланом обкласти туристів податком вирішила і влада Болоньї. Напередодні рада міста затвердила закон про введення туристичного податку на проживання в готелях. Він буде введений з 1 вересня. За даними Corriere della Sera, розмір податку в Болоньї складе 2-2,5 євро і залежатиме від вартості номера. Податок не буде стягуватися лише з дітей до 14 років.

За перші чотири місяці дії нового податку мерія Болоньї має намір отримати з туристів близько 1 млн євро. Ці кошти влада планує витратити на залучення нових мандрівників в Болонью, розвиток туристичного сектору, догляд за пам’ятками культури.

Але готельєри і тут протестують. Голова місцевої асоціації готельєрів Чельсо Де Скріллі стверджує, що в місто перестануть приїжджати туристи, так як Болонья – єдине місто регіону, де з’явиться податок. Через це готелі будуть страждати від конкуренції. Асоціація вимагає переглянути закон і знайти інші джерела фінансування сектора.

Останнім часом мода на введення туристичних податків в італійських містах лише набирає обертів. Першим (з 1 січня 2011 року) податок ввів Рим (від 2 до 3 євро за ніч залежно від зірковості готелю), і тодішній прем’єр Сільвіо Берлусконі заявляв, що ця практика не пошириться на інші міста країни. Однак наділені повноваженнями вводити місцеві податки муніципалітети влаштували в цьому питанні справжнє змагання.

Зараз, крім Риму, туристичні податки діють у Венеції, Флоренції, Падуї, Генуї, Белладжо, Сан-Джіміньяно і на острові Капрі. Як правило, мито складає від 1 до 5 євро за ніч залежно від рівня готелю.

За останні півтора року про намір ввести подібні платежі для туристів заявляла влада Салерно, Больцано, Ліпарських островів, Ф’юмічіно, Лечче, Перуджі, Віченци, тосканського містечка Картона, а також семи італійських комун – Лонде, Пелаго, Понтассьєве, Реджелло, Руфіна, Сан-Годенцо, Ріньяно-сулл’Арно.

Втім, більшість туристів навіть не підозрюють про стягування з них додаткових платежів, так як податки включаються в рахунок готелю. Тим не менш, італійські готельєри незадоволені сформованою практикою і, як можуть, бойкотують розпорядження мерії. Наприклад, згідно з офіційною статистикою влади Венеції, кожен третій готель міста не стягує туристичний податок. За підрахунками чиновників, за чотири місяці введення податку у Венеції його не сплатили приблизно 160 тисяч туристів.

http://news.finance.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Я хочу розмовляти українською мовою!(ВІДЕО)

З днем народження, Україно (ВІДЕО)