in

Як знайти роботу твоєї мрії?

   У наші дні по закінченні університету важко бути впевненим у майбутньому. У багатьох європейських країнах рівень безробіття серед молоді є захмарним. Всі розуміють, що можливості знайти працю, якої хочеш, обмежені.

Кореспондент Євроньюз:
“Пошуки праці – це вже важка праця. За нинішньої економічної кризи як можна зробити кар‘єру, що про неї мрієш?”

Це питання, зокрема, – на думці у тисяч студентів коледжу святої Трійці у Дубліні. В Ірландії рівень безробіття серед молоді сягає 30%.

Шон Ґаннон, радник щодо працевлаштування у коледжі святої Трійці:
“По-перше, треба дуже добре уявляти, що саме є роботою твоєї мрії, а також які навички потрібні для такої роботи. По-друге, думаю, що треба вивчити можливості соціальних медіа у процесі пошуків праці і стежити за пропозиціями, що з‘являються на twitter, Linkedin, тощо”.

24-річний Ронан Келлі має диплом маґістра з бізнесу й підприємництва і нині шукає роботу.

Ронан Келлі:
“Проводити весь день на сторінках оголошень про вакансії – це жахливо. Це – не смішно, це – важко. Багато компаній навіть не повідомляють, що ви не одержали цієї праці, або не пояснюють причин”.

Шон Ґаннон, радник щодо працевлаштування у коледжі святої Трійці:
“Коли ми опитуємо працедавців, то вони не роблять наголос на професійній підготовці як такій. Вони зосереджуються на ставленні кандидата, на тому, чи готовий він до постійного засвоєння нових знань. Тобто людина має прийти до організації, вона має професійну підготовку і є відкритою до подальшого розвитку”.

24-річна Маґс Форан має диплом з маркетинґу. Вона певна, що робота її мрії – за кордоном. Так думають і багато інших молодих ірландців.

Маґс Форан:
“Нині я шукаю роботу переважно у Британії, у Лондоні, бо думаю, що там є набагато більше можливостей. Там можна одержати більшу допомогу від аґенцій із працевлаштування для пошуків роботи, що тобі потрібна”.

Аби знайти бажану роботу, Маґс робить усе, що може, аби вдосконалити своє резюме. Нещодавно вона пройшла практику у Лондоні за підтримки програми “Леонардо да Вінчі”.
Програма ЄС, яка фінансує проекти професійної підготовки, допомогла їй одержати навички підприємництва і спілкування.

Практику організувала ірландська компанія Education Partners, яка каже, що працедавці вважають таке стажування за кордоном важливим.

Карен Генрі:
“Якщо ви вже працювали за кордоном, то ви демонструєте, що можете добре спілкуватися із представниками інших культур, носіями інших мов. Навіть якщо це – англійська, то це теж – певна навичка вміти спілкуватися на міжнародному щаблі. І це набуваєш, коли стажуєшся за кордоном”.

Пошуки доброї роботи тривають довго і нудно. Ронан має до цього свій підхід.

Ронан Келлі:
“Попросіть допомоги! Найгірше – це сидіти і думати: ну чому я не можу нічого знайти, перетворювати це на особисту проблему. Про це треба поговорити з кимось і вирахувати, що саме треба, аби знайти роботу у цій конкретній галузі. Багато вакансій оголошують лише всередині фірм, їх не показують ширшій публіці. А ви ж, можливо, саме та особа, якої вони шукають, але вони просто не знають про вас. Якщо не спитати, то й не дізнаєшся”.

http://ua.euronews.com/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Ми готові підтримати ініціативи України в інтересах її громадян. – посол Італії в Україні

Італія: новий уряд, старі проблеми