in

Справа Щербаня. Суд триває

   Захист Тимошенко закликає ГПУ шукати справжніх замовників вбивства Щербаня

Євгена Щербаня розстріляли 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув’язнення його вбивцю – Вадима Болотських.

4 квітня 2012 року син депутата Руслан Щербань заявив про можливу причетність до вбивства його батька екс-прем’єрів Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка. Вони категорично заперечують свою причетність до вбивства.

18 січня 2013 генпрокурор Віктор Пшонка заявив про завершення розслідування кримінальної справи щодо вбивства Щербаня. Юлії Тимошенко вручили повідомленні в підозрі щодо організації спільно з Павлом Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів.

Наразі у Києві відбувається допит свідків. Українська генпрокуратура вважає Петра Кириченка ключовим свідком у справі. Він перебуває у США. Юлія Тимошенко не присутня на допитах.

Раніше захист ув’язненого екс-прем’єра озвучив вимогу українській Генпрокуратурі та Генпрокуророві США перекваліфікувати Петра Кириченка зі статусу свідка у статус підозрюваного. Захист Юлії Тимошенко закликає Генеральну прокуратуру припинити пропаганду і шукати справжніх замовників вбивства.
«Захист вкотре звертається до керівництва ГПУ з вимогою припинити це політико-пропагандистське шоу, закрити справу щодо Юлії Тимошенко у зв’язку з відсутністю в її діях складу злочину і шукати справжніх замовників вбивства Євгена Щербаня серед тих, хто отримав економічні та політичні дивіденди від його смерті», – наголошується я в заяві.

Захист Тимошенко нагадує, що свідки під час допиту свідчили лише зі слів третіх осіб.

«Захист зауважує, що Петро Кириченко давав всі свої свідчення переважно зі слів третіх осіб (померлого 15 років тому Олександра Мільченка і Павла Лазаренка). При цьому цей так званий свідок чітко зауважив, що у нього немає ніяких доказів причетності Юлії Тимошенко до трагічної загибелі Євгена Щербаня», – наголошується в заяві.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Венеції пройшов бізнес-форум “Україна – найдинамічніший європейський партнер”

Іммігрантів прийматимуть на державну роботу в Італії