in

У МЗС України відбувся брифінг для іноземного дипломатичного корпусу щодо внутрішньої ситуації в Україні

   У рамках постійного інформування міжнародних партнерів про розвиток внутрішньої ситуації в Україні 19 лютого 2014 р. у МЗС відбувся черговий брифінг Міністра закордонних справ України Л.О.Кожари для акредитованих у Києві глав дипломатичних місій іноземних держав. Участь у зустрічі взяли високі посадові особи правоохоронних відомств України.

Основну увагу під час заходу було приділено інформуванню іноземних дипломатів про останні події у нашій державі, зокрема, в контексті істотного загострення силового протистояння впродовж останніх днів.

Л.О.Кожара розпочав брифінг словами співчуття рідним і близьким загиблих та побажаннями скорішого одужання усім постраждалим у результаті масових заворушень у Києві та інших українських містах.

Представників іноземного дипкорпусу було докладно поінформовано про зусилля керівництва держави та уряду, спрямовані на виконання раніше досягнутих політичних домовленостей.

Л.О.Кожара підтвердив налаштованість керівництва держави до подальшого діалогу з опозицією задля мирного врегулювання політичної кризи. У цьому контексті особливо наголошувалося, що переговорний процес, компроміси та широкі домовленості між учасниками політичного процесу розглядаються сьогодні як єдиний можливий вихід з кризової ситуації.

Відзначалася також виключна важливість вжиття заходів для якнайшвидшого припинення насильства, відновлення правопорядку та загальної нормалізації ситуації в Україні.

Глава зовнішньополітичного відомства поновив заклик до міжнародних партнерів України залишатися максимально відповідальними й об’єктивними в оцінках внутрішніх процесів у нашій державі, не допустити будь-яких кроків, здатних призвести до подальшого загострення ситуації.

У ході брифінгу Міністр закордонних справ України Л.О.Кожара відповів на низку запитань представників іноземного дипкорпусу.

http://mfa.gov.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Міністр закордонних справ Леонід Кожара вважає майданівців екстримістами

Чорний день у Європі: Декларація зовнішньої політики 2014 року щодо України