in

Янукович: інтеграція України до ЄС врятує Європу від кризи

   Президент Віктор Янукович сподівається, що у листопаді підпишуть угоду про асоціацію України з Європейським Союзом, яка, за його словами, сприятиме економічному зростанню Європи.

“Я переконаний, що приєднання внутрішнього ринку України, її виробничих та сільськогосподарських потужностей до європейського економічного простору матиме суттєвий позитивний вплив на загальноєвропейську економічну ситуацію та допоможе процесу виходу Європи з кризи”, – сказав президент, виступаючи на засіданні 18-го Саміту глав держав Центральної Європи у Братиславі.

Пан Янукович переконаний, що підписання цього історичного документа є вигідним як для України, так і для Європейського Союзу.

Ключовою складовою угоди стане створення поглибленої зони вільної торгівлі, додав Віктор Янукович.

“Європейський бізнес отримає можливість вільно функціонувати на українському ринку на основі чітких стандартів і зрозумілих правил “, – продовжив президент.

Наприкінці травня Україна Клацнути домовилася з Митним союзом Росії, Казахстану і Білорусі про поглиблення співробітництва.

У меморандумі зокрема зазначено “бажання України поглиблювати взаємодію з державами – членами Митного союзу і Єдиного економічного простору і в подальшому стати спостерігачем при Євразійському економічному союзі”.

У Європі неодноразово попереджали Україну про неможливість одночасної участі України в Митному союзі та її євроінтеграції.

Водночас президент Клацнути Віктор Янукович запевнив голову Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, що Київ не відмовляється від стратегічного курсу на інтеграцію до ЄС, попри підписання Меморандуму про співпрацю із Митним союзом.

Без перешкод

Віктор Янукович переконання, що угода про асоціацію – не просто декларація, а детальна програма перетворень в усіх сферах життя відповідно до європейських стандартів.

Європа – це цивілізаційно-історичний вибір України, переконаний президент і додав, що такий вибір підтримує українське суспільство.

“Сподіваюся, що спільними зусиллями нам вдасться забезпечити укладення цієї важливої для усіх сторін Угоди під час Саміту “Східного партнерства” у Вільнюсі в листопаді цього року”, – підкреслив пан Янукович.

Він також додав, що не бачить підстав для позбавлення України перспективи членства в Євросоюзі.

“У здійсненні масштабних перетворень і побудови суспільств європейського зразка державами Центральної Європи сприяв і надалі сприяє такий потужний фактор як перспектива членства в ЄС. І я не бачу ніяких об’єктивних причин, які могли б позбавити Україну й низку інших держав регіону такого потужного інтеграційного інструмента”, – заявив Віктор Янукович.

13 червня Віктор Янукович взяв участь в 18-му саміті глав держав Центральної Європи. Цей саміт мав пройти у травні минулого року в Ялті, однак його відклали. Невдоволення європейських політиків викликає ситуація зі справою колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, про що вони неодноразово заявляли.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Німеччині дослідили міграцію і гендер в Україні, їх витоки, стан та наслідки

Шпаргалки: паперовий фундамент української освіти