in

В Італії буде створено найбільший в Середземномор’ї музей міграції.

На Лампедузі буде створено найбільший в Середземномор’ї музей міграції. Цей сицилійський острові в останні роки став місцем висадки тисяч нелегальних іммігрантів та осіб, які шукають політичного та гуманітарного притулку. Щоб досягти італійського берега вони долали небезпечну морську подорож, що часто закінчувалася трагічно.

Проект музею було затверджено після того як висадки на Лампедузі практично припинилися. Завдяки договору між Італією та Лівією було зміцнено контроль на ділянці моря яка розділяє острів від узбережжя Африки. Маршрути нелегальних іммігрантів були зміщені, про що свідчать висадки на узбережжях регіонів Пулії і Калабрії.

Хоча висадки викликають великий резонанс у італійських ЗМІ, до Італії по морю прибувають менше десяти відсотків нелегальних іммігрантів. Близько тридцяти відсотків приїжджають через сухопутні кордони. Більшість нелегальних іммігрантів насправді є “оверстеєрс”, так називають людей, які прибули в Італію на законних підставах, але залишилися тут після закінчення терміну дії їх дозволу на проживання.


Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Життя крізь призму заробітчанського гумору

Декрет флуссі. Куди звертатися за допомогою?