in

В Італії вирує передвиборча кампанія

   До парламентських виборів в Італії залишилося три тижні, проте жодні прогнози не можуть передбачити: хто увійде до урядової коаліції. Фаворитом перегонів є Демократична партія Італії, яку очолює П‘єр-Луїджі Берсані. Наразі 32% опитаних італійців мають намір голосувати за лівоцентристів.

Раніше ця політична сила підтримувала Маріо Монті. Проте зараз, коли прем‘єр-технократ подався у велику політику, аби очолити блок центристів, він критикує лівих, які начебто завадили йому втілити реформи ринку праці. За опитуваннями, Монті матиме 15%.

Рейтинг Сильвіо Берлусконі, який очолить правоцентристів, почав останнім часом зростати. Він відстає від Берсані на 6%. “Кавельєре” пообіцяв італійцям повернути податки на житло, сплачені минулого року. Монті глузує з цих обіцянок, адже Берлусконі не пояснює, де візьме гроші, щоб закрити дірки в бюджеті.

15% італійців готові голосувати за Беппе Ґрілло, який очолює опозиційний рух “5 зірок”. Відомий комік та активіст має амбітну програму:

“Скоротити витрати енергії, сировини та час роботи: над цим працюють технічні університети Німеччини та Швейцарії. Ось моя політика. На виробництво того ж обсягу продукції можна витрачати не 40, а лише 20 тонн сировини. Енергію теж можна заощадити: замість 6 тисяч ват, як в середньому по Європі, можна споживати лише 2 тисячі. Нові технології дозволяють підвищити енергоефективність. І замість 40 годин запровадити 20-годинний робочий тиждень”.

Про власне бачення майбутнього Італії Беппе Ґрілло розповів у інтерв‘ю каналу euronews. Повну версію інтерв‘ю дивіться на нашому каналі у переддень виборів в останні вихідні лютого.

http://ua.euronews.com

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Запрошуємо на заходи присвячені визволенню Йосипа Сліпого

Львів та Мілан зробили крок до встановлення партнерства