in

Крик душі природи в нсталяціях Олільги Мелентій

З 14 жовтня по 14 листопада у Музеї Римської цивілізації в Римі пройшли Дні української культури в Римі: “Творча Україна відзначає 20-річчя Незалежності та 150 річчя об’єднання Італії”. У їх рамках відбулася експозиція інсталяцій Олільги Мелентій, учасниці цьогорічної міжнародної мистецької виставки Бієналє у Венеції

Як кожна жіноча доля є неповторною, так і кожна з експозицій, відображаючи внутрішній світ своєї авторки є неповторною і навіть неочікуваною. До болю вражаюча за своїм змістом експозиція «Рай або територія невтручання» Олільги Мелентій, котра представляє світ після техногенного прориву, один з жахливих наслідків якого став «Чорнобиль – втілення футуристичних експериментів», котрий залишив болючий знак на українській землі і приніс нашій державі сумну славу. Цей проект націлений «Проти нового кошмару, який стрімко набирає розмаху. Не підкорювати природу, а вдивитись в її досконалість, замислитись над межею прогресу» – коментує її автор.

Наступна експозиція Олільги «Вчення – це світло» є імітацією двох світів: затонулої від гріхів міфічної Атлантиди і найвіддаленішого від нашої планети сузір’я Андромеди, де ймовірно ще зберігається секрет зародження життя. Ми ж, люди, знаходимось посередині з вічним питанням вибору між злом і добром, смертю і життям, занепадом і відродженням.

«Ми всі мріємо про щастя. Письменники футуристи чекали щастя від епохи технологій, ми вже живемо в ній, але все ж далі чекаємо щастя. Ми можемо сьогодні після техногенного прогресу дати відповідь футуристам, що життя нескінченно складне, але це найкраще, що є у кожного з нас. І поки генна революція не перекинула цей світ,  давайте поживемо ще трохи тут … в Раю!» – сказала авторка інсталяцій.Олільга Мелентій є професійним представником сучасного мистецтва і співпрацює з митцями з Данії, Фінляндії, Франції і Норвегії. Цього року вона брала участь у міжнародній мистецькій виставці Бієналє у Венеції. Роботи Олільги – це крик душі природи до нас – своїх дітей. Вони примушують замислитись над сенсом щастя в нашому житті і часто ілюзорному або матеріальному його розумінні.

Тарас СЕМЕНЮК

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Північ Італії затопила велика повінь

У чому різниця між розлученням і розірвання шлюбу в Італії