in

Свято, що змінює світ на краще

alt   Різні нації, що проживають у Римі, представили свою країну народними ремеслами, кухнею та творчими колективами на Святі народів.

19 травня, вже в двадцять друге, отці-місіонери Скалабриняни у співпраці із іншими релігійними організаціями зібрали різні народи, що проживають у столиці Італії. Україну на ньому представляли парафіяни Української парафії Свв. Сергія і Вакха, у співпраці з Релігійним Товариством «Свята Софія».

Під гаслом «Зустріч, яка змінює» свято відбувалось на площі перед римською базилікою Святого Йоана на Латерані.

Понад 60-т стендів різних етнічних спільнот представляли елементи їхньої культури і традицій. Україна була багатою на вишиванки, різьбу по дереву, писанки та керамічні вироби. Їх підготували до показу Галина Задільська із дочкою Надією та сином Романом, та Вікторія Чесневська.

Пристуні об’єдналися в молитві під керівництвом численних душпастирів і капеланів різних обрядів та іноземних католицьких громад. Від Української Греко-Католицької Церкви співслужили о. Марко-Ярослав Семеген, пасторальний координатор для українців греко-католиків в Італії, о. Іван Кулик, настоятель церкви Свв. Сергія і Вакха в Римі, о. Дмитро Квич, ректор Собору Святої Софії в Римі, о. Маврикій Попадюк, ЧСВВ, о. Пантелеймон Трофімов, ЧСВВ, о. Адам Матрас, ТІ та о. Етсон Терноскій. Під час Святої Літургії хор української парафії в Римі під диригуванням п. Галини Громик виконав гімн «Свят, свят, свят» – повідомляє сайт української парафії Сергія і Вакха у Римі.

Після Літургії відбулася дегустація типових національних страв з усього світу. Нашу кухню предстваляла знана господиня Любомира Жученко.

Святковий концерт своїм виступом прикрасили українські таланти – Володимир Крамар та Марта Фочук, а також дитячий танцювальний колектив української суботньої школи «Престиж» під керуванням п. Тетяни Чупріної.

Деталі та фотогалерея ТУТ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Мінімальня зарплатня домашніх працівників в 2013 році

З-за кордону на пенсію