in

Кваліфіковані фахівці можуть працювати в Італії, без декрету флуссі

Міністерства Внутрішніх справ і Праці Італії опублікували декрет, що дозволяє приїзд на роботу в Італію, кваліфікованих працівників, в тому числі тих, хто можу отримати блакитну карту.

Визначені категорії іноземних працівників називають «поза квотами», маючи на увазі фахівців, які можуть приїхати до Італії, за наявності запрошення  компанії, яка готова укласти із ними робочий контракт, не очікуючи виходу загального декрету флуссі для найманих працівників.

 Така процедура не передбачає факт наявності квот, і пройти її набагато простіше як для працівника, так і для роботодавця.

Ця пільгова процедура стосується багатьох кваліфікованих фахівців, від керівників і менеджерів міжнародних кампаній до медичних сестер, від інженерів-IT технологій до університетських професорів і перекладачів.
Іншою вимогою до претендентів є наявність щонайменше трирічного курсу вищої освіти і професійної кваліфікації, що відповідають 1, 2 і 3 класифікації рівнями професій від ISTAT (тут повний список). Ці фахівці можуть претендувати на отримання «блакитної карти» – спеціального дозволу на проживання.

В’їзд працівників регулюється статтями 27 і 27 Єдиного закону про імміграцію ((Dlgs 286/1998), та декретом поширеним МВС та міністерством праці Італії 14 липня (ознайомитися з декретом можна тут), який має на меті збільшити конкурентоспроможність економіки країни. Для того, щоб простити процедуру та скорочення адміністративного тягаря для кампаній, в декрету вказано всі документи, що вимагаються з боку іноземного фахівця і роботодавця, який бажає прийняти іноземця на роботу у різних випадках.

Скачати декрет можна тут.

Стаття італійською тут

_____________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Права споживачів в Італії. Як захиститись від недобросовісних продавців?

Матері в Мілані, в тому числі іноземки, отримуватимуть 150 євро в місяць