in

Заощадження іммігрантів хочуть обкласти податками

Партія Північна ліга пропонує утримувати 1% від грошових переказів, тобто заощаджень, які мігранти відправляють на батьківщину В умовах економічної кризи та з наближенням травневих виборів італійські парламентарії вишукують ідеї, які б привабили електорат і гарантували його підтримку під час майбутнього голосування. Так, Джанлука Буонанно, депутат парламенту від партії Північна ліга, що становить парламентську більшість, пропонує утримувати 1% від грошових переказів, тобто заощаджень, які мігранти відправляють на батьківщину.

За оцінками Буонанно, таким чином державна казна отримуватиме близько 80 млн євро щорічно, які зможе використати на соціальні заходи та підтримку волонтерських організацій.

Однак, джерелом грошових переказів є прибутки, з яких уже було сплачено податки в Італії. Адже здійснити переказ грошей через офіційні канали можна лише за наявності дозволу на проживання. З другого боку, оператори, що здійснюють перекази грошей, теж є платниками податків і мають відповідно кориговані тарифи за свої послуги.

Нині у країні офіційно проживає 4 235 059 іноземців (за даними Національного інституту статистики Італії). Часто зароблене іммігрантами є одним з основних стимулів розвитку країн їхнього походження, у багатьох випадках вливання таких коштів у національну економіку набагато перевершує суми допомоги міжнародної спільноти та іноземних інвестицій.

Зокрема, грошові перекази на батьківщину українців, які працюють за кордоном, за повідомленням веб-сайту Національного банку України (НБУ), в 2009 році становили 4,6% валового внутрішнього продукту (ВВП). Перекази з Італії входять у список найбільших за обсягами переказів до України. На заробітчанські гроші утримуються сім’ї, купується житло або починається бізнес – отже, створюються умови для повернення трудових мігрантів на батьківщину.

Північна ліга проти будь-якої соціальної підтримки іммігрантів на території Італії, а пропозиція Буонанно протирічить гаслу партії: “Допоможемо іммігрантам у їхньому домі”. Як видається, Північну лігу останнє не цікавить, як і те, що відбудеться подвійне оподаткування. На думку Буонанно, грошові перекази закордон – це кошти, що оминають італійську банківську та споживчу систему. А цього, вважає він, достатньо для введення нового податку.

Маріана СОРОНЕВИЧ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Реджіо ді Калабрія. Українське Сакральне Мистецтво в 3D

Папу Івана Павла II визнали блаженним