in

Зародження європейського тероризму

   Ідеологія та дії самопроголошених республік в Україні (ДНР, ЛНР) схожі із сумнозвісною «Аль-Каїдою». Першим кроком для боротьби із ними є визнання угруповань  терористичними організаціями, а тих хто надає їм допомогу –  пособниками тероризму

Тероризм сьогодні посідає перші місця в переліку загроз особистій, національній та міжнародній безпеці. Жертвами терактів, зазвичай, стають випадкові люди.  У справі катастрофи «Боїнга» компанії «Малайзійські авіалінії», що упав 17 липня в Донецькій області – громадян різних країн світу.

За офіційним даними, тоді загинули 298 осіб (283 пасажири й 15 членів екіпажа). Прес-служба ООН повідомила про ідентифікацію особи 183-х загиблих.

Українська влада заявляє, що літак збили проросійські бойовики з доставленої з Росії системи «Бук». Дані США підтверджували цю версію. Росія ж, традиційно заперечує свою причетність до трагедії.
Ця катастрофа вразила весь світ і змусила переглянути точку зору на події в Україні. Якщо раніше, під впливом пропаганди Росії міжнародне співтовариство сприймало військові дії на Донбасі, як міжетнічне протистояння, то після кривавої розправи самопроголошені республіки (ДНР, ЛНР) розцінюють як терористичні організації і прирівнюють до сумнозвісної «Аль-Каїди».

На сайті http://www.disclose.tv англійською мовою проведено цікаві паралелі між цими об’єднаннями: «Обидві терористичні організацій виступають проти законно обраної влади, яка на їх погляд нібито уособлює «абсолютне зло». І якщо «Аль-Каїда» бореться проти американських, ізраїльських і європейських «безбожників-сатаністів», то ДНР/ЛНР – проти українських «бандерівців-фашистів», «Гейропи» і «американського імперіалізму». При цьому два ворога – США та ЄС і в «Аль-Каїди», і в ДНР/ЛНР співпадають».

Їх протистояння ідейним противниками містять ознаки міжнародного тероризму, адже допускає практично будь-які методи боротьби: захоплення заручників (терористи ДНР і ЛНР, захоплювали в заручники членів місії ОБСЄ, журналістів та пересічних громадян), застосування вибухівки, використання мирних жителів в якості живого щита. Українські, як і інші терористи, оголошують війну державам, розмито декларуючи кінцеву мету своєї боротьби. Схоже, що вона – в самому процесі війни, а не в «революційних змінах суспільства» – стверджує http://www.disclose.tv.

Діяльність таких утворень, як українські ДНР і ЛНР веде не лише до руйнування України, але й може служити для дестабілізації Європи, нарощуванню сепаратистських і радикальних течій.

Після трагедії малайзійського Боїнга, за ініціативи «Української газети» було надіслано листи на ім’я послів країн, громадяни яких постраждали від теракту. Його підтримало 16 організацій та об’єднань українських асоціацій в Італії з Рима, Фріулі, Неаполя, Сіракуз, Венеції, Мілана, Ламеції, Терме та Болонії.

«Ми відчуваємо глибоку солідарність з сім’ями і друзями пасажирів, що загинули від рук терористів. Ми впевнені, що міжнародне розслідування підтвердить участь у цій катастрофі нерегулярних військ, що діють на сході України за військової підтримки Російської Федерації», – читаємо у зверненні.

Італійські українці вважають збиття пасажирського літака на Донбасі актом жорстокості та нелюдяності, що підтверджує загрозу миру і стабільності в глобальному масштабі, яку несе російська політика. Навіть після введення додаткових санкцій з боку США та Європейського Союзу Росія демонстративно продовжує розпалювати конфлікт і дестабілізувати обстановку на Сході України.

«Ми просимо, щоб Міжнародне співтовариство негайно вжило проти Росії санкції наступного рівня і надало необхідну військову допомогу Україні для блокування можливих нових кривавих терористичних актів», – закликає українська діаспора в Італії та наголошує на неофіційній, але суттєвій участі Росії у гібридній війні в Україні.

Відповідь на звернення надійшло від посольства Бельгії у якому Посол подякував за співчуття: «Бельгія підтримує прозоре, міжнародне розслідування, що дасть можливість на основі даних прояснити обставини трагедії».

«Моя країна підтримує висновки Європейської ради та вважає, що через звуження обмежувальних заходів слід йти до припинення вогню та дипломатичного рішення проблеми». – вважає Посол Вінсент Мертенс де Вільмарс.

Незабаром світ відзначатиме події 11 вересня 2001 року. На прикладі США та України бачимо яку високу загрозу несе тероризм мирним мешканцям, та соціальній стабільності країн у всьому світі. Першим кроком для боротьби є визнання таких угруповань як «Аль-Каїда», ДНР та ЛНР терористичними організаціями та оцінка тих, хто їм допомагає – пособникамитероризму з відповідними наслідками.

Маріанна СОРОНЕВИЧ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

За «ДНР» воює італійський фашист – Губарєв

Незалежність, освячена кров’ю