in

Незважаючи на кризу, українці залишаться в Італії

Італія завмерла в очікуванні затвердження так званого «економічного маневру», який повинен протидіяти поглибленню економічної кризи в країні та поповнити державну скарбницю.

 

Пересічних громадян, недостатньо освічених у економічних та юридичних термінах, щоб встигнути переварити щоденні новини якими бомбардують випуски новин, передусім цікавлять не боротьба більшості та опозиції, а те, як реформа відіб’ється безпосередньо на їх гаманці. Секс та фінансові скандали пов’язані із Сільвіо Берлусноні перейшли із перших, на надцяті сторінки газет. У порівнянні із збіднінням населення, імміграційні проблеми країни та звинувачення прем’єр міністра більше не здаються такими суттєвими.

Економічний маневр обіцяє багато змін. Поряд із низкою адміністративних нововведень та тих, що стосуються осіб із надприбутками, однією із основних кроків – можливість звільнення із роботи на основі додаткових угод між роботодавцями та профспілками, які можуть змінювати контракти певних категорій працівників. Тобто існує загроза стабільності робочих контрактів, та звільненням із роботи за спрощеною схемою.
В Італії не існує таких довгих циклічних святкувань, як то Різдвяні свята в Україні, та тут прийнято влаштовувати так звані «мости», коли вихідний припадає на дні, близькі до суботи та неділі, працівники об’єднують вихідні та проміжні робочі в одну міні-відпустку. Щоб запобігти цьому, святкування двох державних свят (25 квітня та 2 червня) переноситься на неділю, що викликало значне незадоволення у суспільстві.

Як криза в країні може відбитися на українцях в Італії? Більшість наших краян працює у галузі домашнього господарства, тож стабільність їх робочих місць та рівень прибутку безпосередньо пов’язаний із добробутом італійських сімей. Все ж не варто очікувати масового повернення українських заробітчан. Як би не впав економічний рівень в Італії, в Україні він значно нижчий…

Маріанна Сороневич,
Головний редактор Української газети в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У жовтні з’явиться сайт, що повідомлятиме про затримку авіарейсів

З італійської фрески ХІІІ століття зникли фалоси після реставрації