in

Про заробітки ФЕМЕН в Італії

alt  
Українських заробітчанок в Італії побільшало. В їх ряди влилися, хоч і на короткий час, кілька представниць громадського руху Фемен.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Знайшовши в Італії сцену, яка дає можливість широкої реклами, дівчата знову приїхали сюди за дивідендами.

Чотири дівиці 13 січня оголилися на площі святого Петра під час молитви «Ангел Господній». На їх торсах було написано «На геїв уповаємо», за аналогією з девізом Сполучених Штатів, в якому мова йде про Бога”.

Таким чином активістки FEMEN висловилися проти «гомофобії» католицької церкви, зокрема на право одностатевих пар усиновлювати дітей. Захищати права геїв дівчата вирішили аж у Ватикані, в той час, як в Україні, чи сусідній Росії, порушення прав сексуальних меншин є незрівнянно більшим, не говорячи вже про ставлення православної церкви до інакомислення у будь-яких його проявах.

Це вже не перша акція руху на Апеннінах. Нагадаємо, що в листопаді 2011 року у Ватикані вони намагалися провести акцію «Молот відьом», та були затримані на підходах до площі святого Петра. День перед тим – протестували з надвульгарними написами проти політики Сільвіо Берлусконі.

До акції проти екс-прем’єр міністра хтось із італійських українців залишився байдужим, хтось притримувався принципу лібералізму та поваги до вираження політичних поглядів, та витівки на площі перед базилікою Петра викликала загальне неприйняття, та визначення вульгарного піару та релігійного екстремізму.

Після першого вояжу у Ватикан дівчата намагалися обгрунтувати свої ексгібіціоністські витівки, тим, що захищають права жінок, одночасно заявляючи що “70% українок в Італії працюють домогосподарками та проститутками”. Після такого визначення, економічні біженки відмежувалися від «захисниць». Соціальні мережі повніли негативними відгуками, та обуренням годувальниць багатьох українських сімей, що зважилися на імміграцію заради майбутнього дітей та забезпеченої старості батьків.

Слід сказати, що благодійні організації римо-католицької церкви надають значну підтримку українським заробітчанам, зокрема забезпечуючи дах над головою у перший період освоєння в чужій країні, чи простягають руку у скрутну хвилину.

Протести Фемен сприймаються у кращому разі як фрік-шоу чи політичне заробітчанство, а у гіршому – прояв як релігійної нетерпимості, що ображає релігійні почуття християн, не залежно від конфесії.

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

L’Ucraina celebra il giorno dell’unità nazionale

Папа Римський помилував крадія таємних документів