in

За декретом флуссі 2011 на одну робочу квоту претендують 9 українців

31 січня 2011 року італійськими роботодавцями було подано 16 075 запитів для приїзду працівників з України, проте на отримання дозвлу можуть очікувати лише 1 800 осіб.

 

У цьому році італійським урядом відведено лише 52 тисяч робочих місць для приїзду іноземних працівників, країни яких уклали із Італією двосторонні імміграційні угоди. Ці квоти будуть розділені по провінціях та за типом роботи та національністю парцівників. Лише за результатами першого дня, відведеного для відсилки запитів, на 52,080 робочих місць претендують 303,252 іноземних громадян.

31 січня роботодавці надсилали запити для працівників, громадян країн, що підписали із Італією двосторонні угоди в галузі імміграції. Для них, згідно домовленостей, виділено спеціальні квоти. В цьому році вперше було виділено квоти для українців. Згідно них, дозвіл на роботу в країні зможуть отримати 1 800 осіб – мізерна кількість, якщо врахувати що під час минулих флуссі, за відсутності угоди а отже встановлених квот, право на роботу отримали майже 40 тисяч українців.

Де-юре, декрет флуссі видається для покриття нестачі робочої сили, працівниками, що проживають за межами країни, та ні для кого не є секретом, що ним користуються нелегали, які уже тривалий час проживають та працюють тут нелегально.

31 січня 2011 року на громадян України було подано 16.075 запитів. За кожним із них – люди, які шукають зміни свого соціального статусу, та виходу із тіні нелегальної праці. Нескладні розрахунки показують, що на одне робоче місце, виділене для українців, претендує дев’ять осіб. Одиниці із них можуть розраховувати на дозвіл на проживання.

… як то кажуть: хотіли краще, а вийшло як завжди.

Нажаль вихід декретів флуссі не є частим. Нагадуємо що останній раз іноземних іноземних працівників запрошували у 2007 році, у 2008-му було розглянуто запити, що не увійшли у квоти попереднього року. У 2009 році декрету флуссі видано не було.

Маріанна Сороневич

Читайте також:

Інфо по запитах декрету флуссі – веб-сторінці МВС Італії

За декретом флуссі 2011 буде прийнято одну із чотирьох заявок

Флуссі 2011. Запити відіслані. Тепер слід набратися терпіння…

Повернення в Україну за „Декретом флуссі”


Подача запитів за Декретом флуссі


Усе про Декрет Флуссі 2011

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У фокусі Італії особисте життя її прем’єр-міністра

Режисер Донателла Багліво відвідала Львів