in

Апеляційний суд Рима прийняв рішення не видавати Геннадія Гаєвого українській владі

   Італія надала політичний притулок віце-президенту АТ Інвестор Геннадію Гаєвому. Про це повідомив депутат Батьківщини Арсен Аваков (на фото з Ю. Тимошенко).

За його словами, Апеляційний суд Рима, розглянувши звинувачення, пред’явлені Гаєвому, і вимоги Генпрокуратури України, прийняв рішення не видавати Гаєвого українській владі. Таке ж рішення прийнято прокуратурою Італії. “Суд, розглянувши матеріали справи, не знайшов складу злочину в наданих ГПУ документах і відмовив у звинуваченні і екстрадиції Гаєвого на територію України”, – повідомив Аваков, передає Головне.

Аваков підкреслив, що спеціальна комісія двох міністерств – Міністерства внутрішніх справ і Міністерства закордонних справ Італії – надала Гаєвому політичний притулок.

Нагадаємо, в листопаді 2011 року облуправління Харківської міліції повідомило про розшук віце-президента акціонерного товариства “Інвестор” Геннадія Гаєвого. Йому інкримінувалося “шахрайське заволодіння невідомими земельною ділянкою під Харковом площею близько 700 гектарів”.

Гаєвий перебував більше року за межами України, але дізнавшись, що харківська влада домоглася оголошення його в міжнародний розшук, вирішив з’явитися в поліцейське управління міста Фрозіноне в Італії і заявив, що готовий сприяти органам юстиції Італії. У поліцейському управлінні Фрозіноне було складено відповідний протокол про добровільний прихіді і співпрацю з поліцією. До розгляду справи по суті Гаєвий перебував на волі.

http://news.liga.net/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

50 тисяч „Mi piace” для Stranieri in Italia

Італія відкрила візовий центр у Харкові