in

Божевілля на кордоні: російські прикордонники масово не впускають українців на територію РФ

   Російські прикордонники на кордоні з Україною проводять масові перевірки документів українців, які в’їжджають на територію Російської Федерації.

“Вже три тижні за будь-які “дрібниці” українців знімають з поїздів і повертають назад в Україну. Причини можуть бути різні: не подобається шрифт букв в паспортах, потертості в документах, а іноді і просто без причин”, – інформують “Коментарі”.

Декому взагалі вручають документи про заборону в’їзду – серед таких здебільшого не заробітчани, а ті українці, що мають родичів у Росії.

За словами однієї з пасажирок, яка прямувала поїздом до Росії, кордон у Харкові перетнули без зайвих затримок, а вже російські прикордонники зняли з поїзда 12 напівсонних українських громадян, документи яких їх чимось “не сподобались”.

“У мене в паспорті у букв “л” і “з” у прізвищі – злегка розмазані хвостики.
Але я з цим паспортом вже майже 12 років живу. І в Росію їздила разів 10 з ним же. І літаком, і поїздом – ніколи ніяких проблем не виникало. А тут раптом митникам різко не сподобалися ці букви”, – обурена пасажирка, яку зняли з поїзда.

Вона розповідає, що громадян, знятих з Сімферопольського, Криворізького, Дніпропетровського, Одеського та інших поїздів, провели в міжнародний пасажирський пункт пропуску залізничного сполучення Долбіно-Козача Лопань.

Більшості з цих пасажирів без пояснення вручили “для ознайомлення” документи, в яких зазначалось, що їм заборонено в’їжджати у Москву до 2015, 2016 року чи навіть на більший термін.

“На питання приголомшених людей, відповідь була одна – нічого не знаємо, ми тільки виконуємо, хочете подробиць, звертайтеся в Російське консульство”, – згадує пасажирка.

В свою чергу, паспорти громадянам повертали вже українські прикордонники, які попросили провідників довезти співвітчизників до Харкова і розповіли , що “цей дурдом на кордоні триває тижні три”. Вони уточнили, що майже щодня росіяни “повертають” назад в Україну 50-60 людей.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Молитва заробітчанки

Заробітчанство – це пастка – письменниця Наталка Сняданко